szakacsreceptek.hu

Túrós-gesztenyés torta

Ízekkel teli finom torta

 

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darás liszt160gramm
Dió100gramm
Dió, darált30gramm
Fekete kávé- instant1teáskanál
Gesztenyepüré, fagyasztott400gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Porcukor275gramm
Porcukor1teáskanál
Sütőpor12gramm
Tejföl (14-18%)200milliliter
Tojásfehérje4darab
Tojássárgája4darab
Túró, zsírszegény250gramm
Vaj125gramm
Vaníliacukor28gramm
Vaníliás puding -por37gramm
Víz200milliliter
Víz6evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%300milliliter
Étkezési zselatin30gramm

1. Gesztenyés töltelék

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  vaníliacukor 8 g  vaníliás puding -por 37 g  vaj 125 g  porcukor 125 g  gesztenyepüré, fagyasztott 400 g

Tejből, vanília cukorból, pudingporból sűrű pudingot készítünk. Szobahőmérsékletre hűtjük. A vajat a cukorral jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét. Belekeverjük a pudingot, majd az egész masszát hűvös helyen pihentetjük.

Gesztenyés töltelék

2. Diós - kávés piskótalap

fekete kávé- instant 1 TK  víz 6 EK  tojásfehérje 4 db  porcukor 1 TK  darás liszt 160 g  sütőpor 12 g  tojássárgája 4 db  porcukor 120 g  dió 100 g

A kávét a vízben felengedjük. Fehérjéből és egy csipetnyi porcukorból kemény habot készítünk. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kávét és az őrölt diót. Fokozatosan belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült kemény habot.

Diós - kávés piskótalap

3. 

Az egész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on 25 percig sütjük.

4. 

Miután a piskóta megsült, egy nedves konyhatörlőre helyezzük és rolád formára tekerjük. Kihűlés után kitekerjük és elválasszuk a sütőpapírtól. Óvatosan dolgozunk vele, mivel a piskóta törékeny.

5. 

A piskótára rákenjük a gesztenyés tölteléket, majd újra betekerjük. Hűvös helyen pihentetjük.

6. Túrós - tejfölös töltelék

túró, zsírszegény 250 g  vaníliacukor 20 g  tejföl (14-18%) 200 ml

A túrót, tejfölt és a cukrot jól összekeverjük.

Túrós - tejfölös töltelék

7. 

étkezési zselatin 30 g  víz 200 ml  habtejszín (30-33%) 250 ml  porcukor 30 g

A zselatint vízbe kissé felmelegítve elolvasztjuk. A vizet csak langyosra melegítjük. Tejszínből és cukorból tejszínhabot készítünk.

8. 

Néhány kanál túrót belekeverünk a felolvasztott zselatinba. Ezután a zselatinos túrót beleöntjük a többi túrós masszához és jól összekeverjük. Majd a végén hozzáadjuk a tejszínhabot. Amíg a tortalapot egyenletes lapokra vágjuk, addig a túrós tejfölös tölteléket néhány percre a hűtőbe helyezzük.

9. A torta elkészítése

Egy mély tálat (28 cm átmérő, 15 cm mély) élelmiszerfóliával bélelünk ki, majd ráhelyezzük az aljára és a széleire a felszeletelt roládot.

A torta elkészítése

10. 

A tál közepébe öntjük a túrós tölteléket. Majd a tetejére ráhelyezzük a maradék felszeletelt roládot, és a roládok széleit ráhajtjuk és könnyedén megnyomkodjuk.

11. 

dió, darált 30 g

Az így összerakott tortát megszórjuk őrölt dióval és behajtjuk a kilógó fóliával. Hűvös helyen állni hagyjuk legalább 4 órán keresztül.

12. 

Tálalás előtt a tortát kitakarjuk a fóliából. A torta tetejére rátesszük a tortatálcát, majd a tortát kiborítjuk. Ezután teljesen eltávolítjuk a fóliát. Saját fantáziánk szerint díszítjük.

13. 

Mennyei....

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés