szakacsreceptek.hu

Alma torta

     

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált100gramm
fahéj, őrölt1evőkanál
finomliszt0
mazsola3evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor120gramm
reszelt alma400gramm
rum2evőkanál
rétesliszt350gramm
sütőpor3teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tyúk tojás2darab
vaj0
vaníliacukor20gramm

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 darab  reszelt alma 400 gramm  porcukor 120 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  rum 2 evőkanál

A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

dió, darált 100 gramm  mazsola 3 evőkanál  fahéj, őrölt 1 evőkanál  vaníliacukor 20 gramm  sütőpor 3 teáskanál  rétesliszt 350 gramm

Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.

3. Sütés

vaj  finomliszt

Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés