szakacsreceptek.hu

Alma torta

     

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Dió, darált100gramm
Fahéj, őrölt1evőkanál
Finomliszt
Mazsola3evőkanál
Napraforgó olaj100milliliter
Porcukor120gramm
Reszelt alma400gramm
Rum2evőkanál
Rétesliszt350gramm
Sütőpor3teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj
Vaníliacukor20gramm

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 db  reszelt alma 400 g  porcukor 120 g  napraforgó olaj 100 ml  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 ml  rum 2 EK

A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

dió, darált 100 g  mazsola 3 EK  fahéj, őrölt 1 EK  vaníliacukor 20 g  sütőpor 3 TK  rétesliszt 350 g

Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.

3. Sütés

vaj  finomliszt

Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés