szakacsreceptek.hu

Alma torta

     

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió, darált100gramm
Fahéj, őrölt1evőkanál
Finomliszt
Mazsola3evőkanál
Napraforgó olaj100milliliter
Porcukor120gramm
Reszelt alma400gramm
Rum2evőkanál
Rétesliszt350gramm
Sütőpor3teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
Tyúk tojás2darab
Vaj
Vaníliacukor20gramm

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 db  reszelt alma 400 g  porcukor 120 g  napraforgó olaj 100 ml  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 ml  rum 2 EK

A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

dió, darált 100 g  mazsola 3 EK  fahéj, őrölt 1 EK  vaníliacukor 20 g  sütőpor 3 TK  rétesliszt 350 g

Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.

3. Sütés

vaj  finomliszt

Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés