szakacsreceptek.hu

Alma torta

    

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
dió, darált100gramm
fahéj, őrölt1evőkanál
finomliszt-
mazsola3evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor120gramm
reszelt alma400gramm
rum2evőkanál
rétesliszt350gramm
sütőpor3teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%150milliliter
tyúk tojás2darab
vaj-
vaníliacukor20gramm

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 darab  reszelt alma 400 gramm  porcukor 120 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  rum 2 evőkanál

A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

dió, darált 100 gramm  mazsola 3 evőkanál  fahéj, őrölt 1 evőkanál  vaníliacukor 20 gramm  sütőpor 3 teáskanál  rétesliszt 350 gramm

Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.

3. Sütés

vaj  finomliszt

Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés