Alma torta

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető almás sütemény.
recept,recept fotó,reszelt alma,Torták
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
fahéj, őrölt | 1 38 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
mazsola | 3 128 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 120 466 | gramm kcal | |
reszelt alma | 400 244 | gramm kcal | |
rum | 2 72 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 350 1246 | gramm kcal | |
sütőpor | 3 12 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 96 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
vaníliacukor | 20 73 | gramm kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 2 darab • reszelt alma 400 gramm • porcukor 120 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • rum 2 evőkanál
A tojást, cukrot, olajat, tejet, rumot és a lereszelt almát egy tálban jól összekeverjük.

2.
dió, darált 100 gramm • mazsola 3 evőkanál • fahéj, őrölt 1 evőkanál • vaníliacukor 20 gramm • sütőpor 3 teáskanál • rétesliszt 350 gramm
Hozzáadjuk az őrölt diót, mazsolát, fahéjat, lisztet, vaníliacukrot és a sütőport.

3. Sütés
Egy lisztel meghintet és zsiradékkal kikent torta formába öntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 170 °C kb 40 percig sütjük.

Jó étvágyat!