szakacsreceptek.hu

Répatorta

    

Egy jól bevált recept répatorta készítéséhez amely a szaftos alapanyagnak - répának, köszönhetően fogyasztható magában is cukormázzal, tejszínhabbal vagy esetleg fagylalttal.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé3evőkanál
dió150gramm
fahéj, őrölt2teáskanál
finomliszt1evőkanál
finomliszt300gramm
kristálycukor225gramm
porcukor100gramm
repceolaj200gramm
répa500gramm
szódabikarbóna2teáskanál
1csipet
tyúk tojás4darab
vaj20gramm
vaníliacukor25gramm

1. 

répa 500 gramm

A répát megpucoljuk, megmossuk és vastagon lereszeljük.

2. 

finomliszt 300 gramm  kristálycukor 225 gramm  vaníliacukor 25 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál  fahéj, őrölt 2 teáskanál   1 csipet

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

3. 

A száraz alapanyagokat együtt jól összekeverjük.

4. 

tyúk tojás 4 darab  repceolaj 200 gramm

A tojásokat felverjük, és olajat adagolunk hozzá.

5. 

A vizes alapanyagokhoz hozzákeverjük a száraz alapanyagokat.

6. 

Hozzákeverjük az elkészített répát.

7. 

dió 150 gramm

Egy lapon egy nagy kés segítségével feldaraboljuk a diót és azt is hozzá keverjük.

8. 

vaj 20 gramm  finomliszt 1 evőkanál

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

9. 

A tésztát torta formába borítjuk.

10. 

60 percig 180°C fokon sütjük.

11. Citromos öntet.

porcukor 100 gramm  citromlé 3 evőkanál

A cukrot egy fél citrom levével összekeverjük.

Citromos öntet.

12. 

Majd az öntetet a jól kihűlt torta tetején kenjük szét.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés