szakacsreceptek.hu

Pikáns borsó répával

Pikáns borsó répával

    

Vegetáriánus étel az Indiai konyha alapján. Basmati rizzsel és finom ananász joghurtos salátával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Fekete mustármag½teáskanál
borsó, sárga, felezett, szárított200gramm
chili ¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
gyömbérgyökér8gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
répa300gramm
1teáskanál
vaj30gramm
víz400milliliter
vöröshagyma50gramm
őrölt koriander ½teáskanál

1. 

vöröshagyma 50 gramm  répa 300 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és megmossuk.

2. 

borsó, sárga, felezett, szárított 200 gramm

Egy tálba beleszórjuk a borsót. Hozzáadjuk a hagymát és a karikákra szeletelt sárgarépát.

3. 

víz 400 milliliter   1 teáskanál

Felöntjük vízzel és puhára főzzük a borsót...

4. 

...amíg az összes vizet majdnem felszívja.

5. 

vaj 30 gramm  gyömbérgyökér 8 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Megpucoljuk a gyömbér, fokhagymát és apróra lereszeljük őket. Vajon megpirítjuk...

6. 

Fekete mustármag ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál

és hozzáadjuk a fűszereket. Nagyon rövid ideig még pirítjuk.

7. 

Hozzákeverjük a borsóhoz a répával.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés