RECEPTEK

Pikáns borsó répával

Pikáns borsó répával

Vegetáriánus étel az Indiai konyha alapján. Basmati rizzsel és finom ananász joghurtos salátával tálaljuk.

recept,recept fotó,répa,borsó, sárga, felezett, szárított,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Fekete mustármag½teáskanál
borsó, sárga, felezett, szárított200gramm
chili ¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
gyömbérgyökér8gramm
kurkuma fűszerkeverék1teáskanál
répa300gramm
1teáskanál
vaj30gramm
víz400milliliter
vöröshagyma50gramm
őrölt koriander ½teáskanál

 

Recept

1. 

vöröshagyma 50 gramm  répa 300 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk. A sárgarépát megpucoljuk és megmossuk.

2. 

borsó, sárga, felezett, szárított 200 gramm

Egy tálba beleszórjuk a borsót. Hozzáadjuk a hagymát és a karikákra szeletelt sárgarépát.

3. 

víz 400 milliliter   1 teáskanál

Felöntjük vízzel és puhára főzzük a borsót...

4. 

...amíg az összes vizet majdnem felszívja.

5. 

vaj 30 gramm  gyömbérgyökér 8 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Megpucoljuk a gyömbér, fokhagymát és apróra lereszeljük őket. Vajon megpirítjuk...

6. 

Fekete mustármag ½ teáskanál  őrölt koriander  ½ teáskanál  chili  ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál

és hozzáadjuk a fűszereket. Nagyon rövid ideig még pirítjuk.

7. 

Hozzákeverjük a borsóhoz a répával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit