szakacsreceptek.hu

Ízletes zöldségsaláta

    

Hagyományos nyári zöldségsaláta korai fejes káposztából, korai sárgarépából, uborkából, paradicsomból, zöldhagymából édes-savanyú öntettel. A saláta kiváló húsból készült ételekhez is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citrom-
ecet-
korai fejes káposzta500gramm
nádcukor2evőkanál
paradicsom350gramm
répa100gramm
1teáskanál
uborka500gramm
víz300milliliter
zöldcitrom-
újhagyma4darab

1. 

korai fejes káposzta 500 gramm  uborka 500 gramm  paradicsom 350 gramm  újhagyma 4 darab  répa 100 gramm

A káposztát megpucoljuk, leöblítjük vízzel. Hagyjuk lecsepegni. Az uborkát megmossuk, nem hámozzuk meg, csak hosszában negyedekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, negyedekre vágjuk. A zöldhagymát megpucoljuk és megmossuk. A sárgarépát meghámozzuk és megmossuk. Az összes zöldséget a sárgarépa és a zöldhagyma kivételével konyharobot segítségével, káposztaszeletelő koronggal lereszeljük. A káposztát kisebb darabokra vágjuk, lereszeljük...

2. 

 1 teáskanál

...majd egy mélyebb tálba helyezzük. Sózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. Majd lágyan kinyomkodjuk a fölösleges nedvességet.

3. 

A sárgarépát vastagra lereszeljük és hozzáadjuk a káposztához.

4. 

Az uborkát vékony szeletekre vágjuk...

5. 

...majd együtt a vékony szeletekre vágott paradicsommal hozzáadjuk a káposztához. A zöldhagymát vékony karikákra vágjuk és szintén hozzáadjuk a salátához.

6. 

víz 300 milliliter  nádcukor 2 evőkanál

Vízben feloldjuk a cukrot...

7. 

citrom  zöldcitrom  ecet

... ízlés szerint hozzáadunk citromlevet, lime levet vagy ecetet.

8. 

Az öntetet ráöntjük a salátára és jól összekeverjük. Ízlés szerint édesíthetjük vagy savanyíthatjuk, sózhatjuk. A salátát egy órán át hűvös helyen állni hagyjuk tálalás előtt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés