Quinoa saláta friss zöldséggel
Frissítő quinoa-saláta zöldekkel. Feltölti a kimerült vitaminraktárakat
recept,recept fotó,Quinoa,paradicsom,salátauborka,Zöldségsaláták,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Zöldségsaláták
kategóriak
Zöldségsaláták › Vegán receptek › Vegetáriánus receptek › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezon - Uborka › Szezon - Paradicsom ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Kurkumás csirkehús recept | - | ||
Quinoa | 200 | gramm | |
avokádó olaj | 3 | evőkanál | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
hagyma | 50 | gramm | |
mezei saláta | 50 | gramm | |
paradicsom | 250 | gramm | |
salátauborka | 150 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
2.
víz 500 milliliter • só ½ teáskanál
Száraz serpenyőben, kevergetve melegítsük, pirítsuk, míg illatozni nem kezd. Ekkor öntsük fel fél liter vízzel, sózzuk. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángról, és fedő alatt 10 percig hagyjuk még főni.
3.
Majd megkeverjük és hűlni hagyjuk.
5.
hagyma 50 gramm • paradicsom 250 gramm • salátauborka 150 gramm
A hagymát megpucoljuk és vékony félholdakra vágjuk fel. A paradicsomot és az uborkát mossuk meg és vágjuk kockára.
6.
avokádó olaj 3 evőkanál • citromlé 1 evőkanál
Egy tálba helyezzük a hagyma karikákat,olajjal és citromlével keverjük össze.
7.
Hozzáadjuk az elkészített zöldséget, a salátát feldaraboljuk és összekeverjük.
8.
A salátához hozzáadjuk a quinoát és összekeverjük. Olíva bogyóval tálaljuk.
9. Egy ötlet a nem vegák részére.
Ez a salátát köretként fogyaszthatják különböző húsok mellé.
Jó étvágyat!