Padlizsános kenő
![Padlizsános kenő](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000396/img_hu_4x3/padlizsanos-keno_00180.jpg)
A kenőt kenyérhez vagy péksüteményhez ajánljuk. Nagyszerű hidegen és melegen is.
recept,recept fotó,fokhagyma,padlizsán,paradicsom,Kenhető ételek és krémek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek Szezonális receptek Gluténmentes Szezon - Paradicsom Szezon - Padlizsán Szezon - Fokhagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 3 | gerezd | |
főzőtejszín | 3 | evőkanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
olivaolaj | 20 | milliliter | |
padlizsán | 250 | gramm | |
paradicsom | 250 | gramm | |
vaj | 10 | gramm |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 20 milliliter
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk és megpirítjuk a forró olajban.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000396/small/cibula-cesnak.jpg)
2.
padlizsán 250 gramm
A padlizsánt megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához, sózzuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000396/small/baklazan.jpg)
3.
paradicsom 250 gramm
Amíg a padlizsán párolódik, addig a paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghántjuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz és időnkénti kevergetés mellett 5 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000396/small/pridame-paradajky.jpg)
4.
főzőtejszín 3 evőkanál • vaj 10 gramm
Végül hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000396/small/smotana-maslo.jpg)
5.
A majdnem kihűlt masszát még botmixerrel pépesíthetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000396/small/zmixujeme.jpg)
Jó étvágyat!