Padlizsános kenő

A kenőt kenyérhez vagy péksüteményhez ajánljuk. Nagyszerű hidegen és melegen is.
recept,recept fotó,fokhagyma,padlizsán,paradicsom,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Kenhető ételek és krémek
kategóriak
Kenhető ételek és krémek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Padlizsán › Szezon - Fokhagyma › Szezon - Paradicsom ›Hozzávalók
Hozzávalók
| fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
| főzőtejszín | 3 72 | evőkanál kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| olivaolaj | 20 176 | milliliter kcal | |
| padlizsán | 250 98 | gramm kcal | |
| paradicsom | 250 63 | gramm kcal | |
| vaj | 10 74 | gramm kcal |
Recept
1.
hagyma 100 gramm • fokhagyma 3 gerezd • olivaolaj 20 milliliter
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk és megpirítjuk a forró olajban.

2.
padlizsán 250 gramm
A padlizsánt megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához, sózzuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk.

3.
paradicsom 250 gramm
Amíg a padlizsán párolódik, addig a paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghántjuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz és időnkénti kevergetés mellett 5 percig pároljuk.

4.
főzőtejszín 3 evőkanál • vaj 10 gramm
Végül hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5.
A majdnem kihűlt masszát még botmixerrel pépesíthetjük.

Jó étvágyat!























