RECEPTEK

Padlizsános kenő

Padlizsános kenő

A kenőt kenyérhez vagy péksüteményhez ajánljuk. Nagyszerű hidegen és melegen is.

recept,recept fotó,fokhagyma,padlizsán,paradicsom,Kenhető ételek és krémek,Gluténmentes

Kenhető ételek és krémek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fokhagyma3gerezd
főzőtejszín3evőkanál
hagyma100gramm
olivaolaj20milliliter
padlizsán250gramm
paradicsom250gramm
vaj10gramm

 

Recept

1. 

hagyma 100 gramm  fokhagyma 3 gerezd  olivaolaj 20 milliliter

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk és megpirítjuk a forró olajban.

2. 

padlizsán 250 gramm

A padlizsánt megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és a fokhagymához, sózzuk, majd 10 percig fedő alatt pároljuk.

3. 

paradicsom 250 gramm

Amíg a padlizsán párolódik, addig a paradicsomot leöntjük forró vízzel, majd meghántjuk és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhoz és időnkénti kevergetés mellett 5 percig pároljuk.

4. 

főzőtejszín 3 evőkanál  vaj 10 gramm

Végül hozzáadjuk a tejszínt és a vajat. Összekeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

5. 

A majdnem kihűlt masszát még botmixerrel pépesíthetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés