szakacsreceptek.hu

Spagetti friss paradicsommal és bazsalikommal

    

Az klasszikus olasz "Spaghetti al pomodoro fresco e basilico", amely minden igazi olasz étterem kínálatában megtalálható. Egyszerű elkészíteni és az íze kitűnő!

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
bazsalikom10levél
chilis zabpehely1csipet
fekete bors, őrölt1csipet
fokhagyma2gerezd
kapri1teáskanál
olivaolaj2evőkanál
paradicsom150gramm
1.25teáskanál
tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű160gramm
víz-

1. 

tészta- Spagetti, teljes kiőrlésű 160 gramm   1 teáskanál  víz

A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.

2. 

olivaolaj 2 evőkanál  fokhagyma 2 gerezd

Egy serpenyőben olajban gyengéden megpirítjuk a tenyérrel összepréselt fokhagyma gerezdeket.

3. 

paradicsom 150 gramm

A paradicsomot megmossuk és kisebb darabokra vágjuk fel.

4. 

kapri 1 teáskanál

A paradicsomot és a kapri zöldséget hozzáadjuk a fokhagymához.

5. 

Együtt pirítjuk és időnként kevergetjük, amíg a paradicsom meg nem puhul és levet enged.

6. 

chilis zabpehely 1 csipet  fekete bors, őrölt 1 csipet

A foghagymákat kiszedjük és apró szárított chilli darabkákkal ízesítjük (aki nem szereti a csípőset, az fekete borssal).

7. 

Hozzáadjuk a 90%-ra megfőzött tésztát, és egy kis vizet abból, amelyben a tésztát főztük. Alaposan összekeverjük, hogy a szósz teljesen beborítsa a tésztát és teljesen megfőljön "Al dente".

8. 

bazsalikom 10 levél

Felvágunk egy maréknyi friss bazsalikom levelet.

9. 

 ¼ teáskanál

A spagettit levesszük a tűzről és megszórjuk az elkészített bazsalikommal. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés