szakacsreceptek.hu

Bolognai spagetti

    

Egy a sok recept közül egy fincsi bolognai spagettire.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma150gramm
hámozott paradicsom konzerv-
paradicsomszósz200gramm
répa150gramm
sertés darálthús500gramm
szurokfű (oregánó)1teáskanál
1teáskanál
tészta- Spagetti400gramm
víz50milliliter
vörösbor, száraz150milliliter
zeller150gramm

1. 

hagyma 150 gramm  répa 150 gramm  zeller 150 gramm

A hagymát megpucoljuk és apróra szeleteljük fel. A répát és a zellert megpucoljuk és lereszeljük. Egy fazékban olajat forrósítunk hozzáadjuk a hagymát, egy picit pirítjuk és hozzáadjuk a répát és a zellert.

2. 

víz 50 milliliter

Szükség szerint felöntjük egy kis vízzel és a hozzávalókat jó puhára főzzük- majdnem kása szerűre.

3. 

sertés darálthús 500 gramm

A zöldség alaphoz hozzáadjuk a őrölt hűst.

4. 

 1 teáskanál  fokhagyma 2 gerezd  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

Összekeverjük, adunk hozzá sót, préselt foghagymát, borsot és oregánót. Újra összekeverjük és egy picit pirítjuk.

5. 

vörösbor, száraz 150 milliliter  paradicsomszósz 200 gramm  hámozott paradicsom konzerv

A hűst felöntjük egy kis borral és hozzákeverjük a paradicsom pürét. Adhatunk hozzá felszeletelt paradicsom konzervet is. A bolognai mártást 20-30 percig főzzük, többször kevergetjük.

6. 

tészta- Spagetti 400 gramm

A spagettit megfőzzük és minden egyes porciót leöntünk az elkészített mártással.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés