Bolognai spagetti
Egy a sok recept közül egy fincsi bolognai spagettire.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,tészta- Spagetti,Tészták,Olasz receptek,Laktózmentes
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | - | ||
paradicsomszósz | 200 | gramm | |
répa | 150 | gramm | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | 1 | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tészta- Spagetti | 400 | gramm | |
víz | 50 | milliliter | |
vörösbor, száraz | 150 | milliliter | |
zeller | 150 | gramm |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • répa 150 gramm • zeller 150 gramm
A hagymát megpucoljuk és apróra szeleteljük fel. A répát és a zellert megpucoljuk és lereszeljük. Egy fazékban olajat forrósítunk hozzáadjuk a hagymát, egy picit pirítjuk és hozzáadjuk a répát és a zellert.
2.
víz 50 milliliter
Szükség szerint felöntjük egy kis vízzel és a hozzávalókat jó puhára főzzük- majdnem kása szerűre.
4.
só 1 teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • szurokfű (oregánó) 1 teáskanál
Összekeverjük, adunk hozzá sót, préselt foghagymát, borsot és oregánót. Újra összekeverjük és egy picit pirítjuk.
5.
vörösbor, száraz 150 milliliter • paradicsomszósz 200 gramm • hámozott paradicsom konzerv
A hűst felöntjük egy kis borral és hozzákeverjük a paradicsom pürét. Adhatunk hozzá felszeletelt paradicsom konzervet is. A bolognai mártást 20-30 percig főzzük, többször kevergetjük.
6.
tészta- Spagetti 400 gramm
A spagettit megfőzzük és minden egyes porciót leöntünk az elkészített mártással.
Jó étvágyat!