szakacsreceptek.hu

Lasagne lágy besamel mártással

Recept egy klasszikus olasz étel elkészítésére külön készített besamel mártással.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt40gramm
Fokhagyma1darab
Félkemény sajt150gramm
Főzőtejszín (10-12%-os)200milliliter
Hagyma1darab
Paradicsompüré500milliliter
Sertés darálthús500gramm
Szerecsendió
Szurokfű (oregánó)¼teáskanál
Szárított bazsalikom½teáskanál
1.25teáskanál
Tészta - lasagne300gramm
Vaj20gramm
Zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. Ragu

hagyma 1 db

Egy kis olajon üvegesre pirítunk apróra vágott hagymát.

Ragu

2. 

sertés darálthús 500 g  fekete bors, őrölt ½ TK   1 TK

A hagymához hozzáadjuk az őrölt húst és tovább pirítjuk, amíg a hús egy picit megpirul. Sózzuk, borsozzuk.

3. 

paradicsompüré 500 ml  fokhagyma 1 db  szurokfű (oregánó) ¼ TK  szárított bazsalikom ½ TK

Paradicsom pürét adunk hozzá, és 15-20 percig főzzük fedő alatt. Oregánót, bazsalikomot és egy cikk préselt fokhagymát adunk hozzá.

4. Besamel

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  vaj 20 g  szerecsendió   finomliszt 40 g   ¼ TK  főzőtejszín (10-12%-os) 200 ml

Közepes lángon vajat olvasztunk, reszelünk egy kis szerecsendiót, lisztet szórunk bele, sózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt összekeverve tejjel. Egész idő alatt keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.

Besamel

5. Rétegezés

tészta - Lasagne 300 g

A ragút, besamelt, és a lasagnet 4 részre osztjuk. A sütőtál aljára lasagne rakunk (a hozzávalóknál az egész sütéshez való adag van megadva)...

Rétegezés

6. 

A lasagnera ráöntjük a ragú részét.

7. 

A ragúra egyenletesen ráöntjük a besamel egy részét.

8. 

Ezt a módszert még háromszor megismételjük.

9. 

félkemény sajt 150 g

Amikor megvan a 4 réteg minden hozzávalóból, akkor megszórjuk reszelt sajttal és 40 percig sütjük 170°C-on.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés