Lasagne lágy besamel mártással
Recept egy klasszikus olasz étel elkészítésére külön készített besamel mártással.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
fokhagyma | 1 | darab | |
félkemény sajt | 150 | gramm | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 200 | milliliter | |
hagyma | 1 | darab | |
paradicsomszósz | 500 | milliliter | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
szerecsendió | - | ||
szurokfű (oregánó) | ¼ | teáskanál | |
szárított bazsalikom | ½ | teáskanál | |
só | 1.25 | teáskanál | |
tészta - Lasagne | 300 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
2.
sertés darálthús 500 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
A hagymához hozzáadjuk az őrölt húst és tovább pirítjuk, amíg a hús egy picit megpirul. Sózzuk, borsozzuk.
3.
paradicsomszósz 500 milliliter • fokhagyma 1 darab • szurokfű (oregánó) ¼ teáskanál • szárított bazsalikom ½ teáskanál
Paradicsom pürét adunk hozzá, és 15-20 percig főzzük fedő alatt. Oregánót, bazsalikomot és egy cikk préselt fokhagymát adunk hozzá.
4. Besamel
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • vaj 20 gramm • szerecsendió • finomliszt 40 gramm • só ¼ teáskanál • főzőtejszín (10-12%-os) 200 milliliter
Közepes lángon vajat olvasztunk, reszelünk egy kis szerecsendiót, lisztet szórunk bele, sózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a főzőtejszínt összekeverve tejjel. Egész idő alatt keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
5. Rétegezés
tészta - Lasagne 300 gramm
A ragút, besamelt, és a lasagnet 4 részre osztjuk. A sütőtál aljára lasagne rakunk (a hozzávalóknál az egész sütéshez való adag van megadva)...
6.
A lasagnera ráöntjük a ragú részét.
7.
A ragúra egyenletesen ráöntjük a besamel egy részét.
8.
Ezt a módszert még háromszor megismételjük.
9.
félkemény sajt 150 gramm
Amikor megvan a 4 réteg minden hozzávalóból, akkor megszórjuk reszelt sajttal és 40 percig sütjük 170°C-on.
Jó étvágyat!