Spagetti pestóval genovai módra

A pesto, vagyis “pesto alla genovese“, azaz a genovai pesto a ligúriai konyha egyik jellegzetes étele. Egész Olaszországban elterjedt, főképp spagettit ízesítenek ezzel a jellegzetes, aromás szósszal.
recept,recept fotó,tészta- Spagetti,fenyőmag,bazsalikom,Parmezán sajt,Pecorino sajt,fokhagyma,olivaolaj,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 30 118 | gramm kcal | |
Pecorino sajt | 15 59 | gramm kcal | |
bazsalikom | 30 ?? | levél kcal | |
fenyőmag | 10 68 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
olivaolaj | 60 528 | milliliter kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
tészta- Spagetti | 300 1089 | gramm kcal |
Recept
1. A spagetti elkészítése
tészta- Spagetti 300 gramm • só 2 teáskanál
Egy edénybe vizet forralunk fel, sót adunk hozzá. A tésztát sok vízben főzzük hogy ne ragadjanak össze. Ahogy elkezd forrni beleszórjuk a tésztát és a csomagon feltüntetett ideig főzzük.

3. A bazsalikomot és a fenyőmag turmixolása
bazsalikom 30 levél
Elektromos turmixgéppel felaprítjuk a magokat.Hozzáadjuk a friss bazsalikom leveleket és turmixoljuk össze.

4. Pestó
Parmezán sajt 30 gramm • Pecorino sajt 15 gramm • fokhagyma 1 gerezd • olivaolaj 60 milliliter • só 1 csipet
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fokhagymát és az olívaolajat. Ha a pestó túl sűrű lenne adjunk még hozzá egy kevés olajat.

5.
Ha tészta kész leszűrjük és összekeverjük a pestóval. Minden adagot szórjunk meg bőségesen parmezán sajttal.

Jó étvágyat!