szakacsreceptek.hu

Spagetti pestóval genovai módra

Spagetti pestóval genovai módra

    

A pesto, vagyis “pesto alla genovese“, azaz a genovai pesto a ligúriai konyha egyik jellegzetes étele. Egész Olaszországban elterjedt, főképp spagettit ízesítenek ezzel a jellegzetes, aromás szósszal.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. A spagetti elkészítése

tészta- Spagetti 300 gramm   2 teáskanál

Egy edénybe vizet forralunk fel, sót adunk hozzá. A tésztát sok vízben főzzük hogy ne ragadjanak össze. Ahogy elkezd forrni beleszórjuk a tésztát és a csomagon feltüntetett ideig főzzük.

2. A tészta készítése

fenyőmag 10 gramm

A fenyőmagot aranybarnára pirítjuk.

A tészta készítése

3. A bazsalikomot és a fenyőmag turmixolása

bazsalikom 30 levél

Elektromos turmixgéppel felaprítjuk a magokat.Hozzáadjuk a friss bazsalikom leveleket és turmixoljuk össze.

A bazsalikomot és a fenyőmag turmixolása

4. Pestó

Parmezán sajt 30 gramm  Pecorino sajt 15 gramm  fokhagyma 1 gerezd  olivaolaj 60 milliliter   1 csipet

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fokhagymát és az olívaolajat. Ha a pestó túl sűrű lenne adjunk még hozzá egy kevés olajat.

Pestó

5. 

Ha tészta kész leszűrjük és összekeverjük a pestóval. Minden adagot szórjunk meg bőségesen parmezán sajttal.

Jó étvágyat!

Parmezán sajt30gramm
Pecorino sajt15gramm
bazsalikom30levél
fenyőmag10gramm
fokhagyma1gerezd
olivaolaj60milliliter
2teáskanál
1csipet
tészta- Spagetti300gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés