Karfiolos spagetti.
Spagetti karfiolmártással.
recept,recept fotó,karfiol,tészta- Spagetti,Tészták,Szezonális receptek
Tészták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
karfiol | 600 | gramm | |
szurokfű (oregánó) | 1 | evőkanál | |
szárított metélőhagyma | 2 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tészta- Spagetti | 400 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
víz | ½ | ||
ömlesztett sajt | 30 | gramm |
Recept
2.
Miután megfőtt a karfiol egyik felét turmixoljuk ki a vízzel együtt amiben főt a másik felét pedig apróra törjük szét.
3.
vaj 20 gramm • ömlesztett sajt 30 gramm • finomliszt 30 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • fokhagyma 1 gerezd
A turmixol karfiolhoz adjuk hozzá a vajat és a sajtot, felforraljuk és öntjük rá a habarást amit lisztből és tejből készítettünk. Addig főzzük amíg sűrű nem lesz, ezután adjuk hozzá az apróra tört karfiolt. A végén adjunk hozzá préselt fokhagymát és ízlés szerint sózzuk meg.
4.
szárított metélőhagyma 2 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 evőkanál • tészta- Spagetti 400 gramm
A spagettit sós vízben, szárított metélőhagymával és oregánóval főzzük meg. Öntjük rá a karfiol mártást és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!