Karfiolos spagetti.

Spagetti karfiolmártással.
recept,recept fotó,karfiol,tészta- Spagetti,Tészták
Tészták
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
484 g
Adag energiatartalma
569 kcal
Az elkészítés ideje
20 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
karfiol | 600 174 | gramm kcal | |
szurokfű (oregánó) | 1 40 | evőkanál kcal | |
szárított metélőhagyma | 2 84 | evőkanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 192 | milliliter kcal | |
tészta- Spagetti | 400 1452 | gramm kcal | |
vaj | 20 147 | gramm kcal | |
víz | ½ 0 | kcal | |
ömlesztett sajt | 30 78 | gramm kcal |
Recept
2.
Miután megfőtt a karfiol egyik felét turmixoljuk ki a vízzel együtt amiben főt a másik felét pedig apróra törjük szét.

3.
vaj 20 gramm • ömlesztett sajt 30 gramm • finomliszt 30 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • fokhagyma 1 gerezd
A turmixol karfiolhoz adjuk hozzá a vajat és a sajtot, felforraljuk és öntjük rá a habarást amit lisztből és tejből készítettünk. Addig főzzük amíg sűrű nem lesz, ezután adjuk hozzá az apróra tört karfiolt. A végén adjunk hozzá préselt fokhagymát és ízlés szerint sózzuk meg.

4.
szárított metélőhagyma 2 evőkanál • szurokfű (oregánó) 1 evőkanál • tészta- Spagetti 400 gramm
A spagettit sós vízben, szárított metélőhagymával és oregánóval főzzük meg. Öntjük rá a karfiol mártást és szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Jó étvágyat!