RECEPTEK

Tészta rókagombával és lazaccal

Tészta rókagombával és lazaccal

Kiváló tészta rókagombával, főzőtejszínnel és füstölt lazac darabokkal. Egy maréknyi mentalevél igazi nyári könnyedséget és frissességet kölcsönöz a tésztának.

recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),rókagombával,füstölt lazac,menta,Tészták,Olasz receptek

Tészták

Olasz receptek

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt20gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma1gerezd
füstölt lazac50gramm
habtejszín (30-33%)100milliliter
menta5levél
repceolaj3evőkanál
rókagombával150gramm
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
tészta - Fusilli (spirál)160gramm

 

Recept

1. 

tészta - Fusilli (spirál) 160 gramm

A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.

2. 

rókagombával 150 gramm

A gombát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.

3. 

repceolaj 3 evőkanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál

Olajon megpirítjuk és ízesítjük a gombát.

4. 

fokhagyma 1 gerezd

Hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma nem kezdi változtatni a színét. Vigyázat, nehogy megbarnuljon.

5. 

habtejszín (30-33%) 100 milliliter

Hozzáöntjük a tejszínt.

6. 

füstölt lazac 50 gramm

Hozzáadjuk a felvágott lazacot.

7. 

Parmezán sajt 20 gramm

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, egy fél deciliter sós vizet a tésztától. A szószt főzéssel kicsit besűrítjük.

8. 

menta 5 levél

A szószba teszünk néhány levél mentát

9. 

Hozzáadjuk a kész tésztát, jól összekeverjük, hogy a szósz teljesen befedje a tésztát.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés