Tészta rókagombával és lazaccal

Kiváló tészta rókagombával, főzőtejszínnel és füstölt lazac darabokkal. Egy maréknyi mentalevél igazi nyári könnyedséget és frissességet kölcsönöz a tésztának.
recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),rókagombával,füstölt lazac,menta,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 20 79 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
füstölt lazac | 50 ?? | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 100 311 | milliliter kcal | |
menta | 5 ?? | levél kcal | |
repceolaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
rókagombával | 150 47 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ ?? | teáskanál kcal | |
tészta - Fusilli (spirál) | 160 581 | gramm kcal |
Recept
1.
tészta - Fusilli (spirál) 160 gramm
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.

3.
repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál
Olajon megpirítjuk és ízesítjük a gombát.

4.
fokhagyma 1 gerezd
Hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma nem kezdi változtatni a színét. Vigyázat, nehogy megbarnuljon.



7.
Parmezán sajt 20 gramm
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, egy fél deciliter sós vizet a tésztától. A szószt főzéssel kicsit besűrítjük.


9.
Hozzáadjuk a kész tésztát, jól összekeverjük, hogy a szósz teljesen befedje a tésztát.

Jó étvágyat!