Tészta rókagombával és lazaccal
Kiváló tészta rókagombával, főzőtejszínnel és füstölt lazac darabokkal. Egy maréknyi mentalevél igazi nyári könnyedséget és frissességet kölcsönöz a tésztának.
recept,recept fotó,tészta - Fusilli (spirál),rókagombával,füstölt lazac,menta,Tészták,Olasz receptek
Tészták
Olasz receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Parmezán sajt | 20 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
füstölt lazac | 50 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 100 | milliliter | |
menta | 5 | levél | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rókagombával | 150 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
tészta - Fusilli (spirál) | 160 | gramm |
Recept
1.
tészta - Fusilli (spirál) 160 gramm
A gyártó általi utasítás szerint, sós vízben megfőzzük a tésztát.
3.
repceolaj 3 evőkanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál
Olajon megpirítjuk és ízesítjük a gombát.
4.
fokhagyma 1 gerezd
Hozzáadunk egy gerezd apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, amíg a fokhagyma nem kezdi változtatni a színét. Vigyázat, nehogy megbarnuljon.
7.
Parmezán sajt 20 gramm
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, egy fél deciliter sós vizet a tésztától. A szószt főzéssel kicsit besűrítjük.
9.
Hozzáadjuk a kész tésztát, jól összekeverjük, hogy a szósz teljesen befedje a tésztát.
Jó étvágyat!