szakacsreceptek.hu

Spagetti all'Amatriciana

Spagetti all'Amatriciana

    

Az Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] a népies elnevezése azon hagyományos olasz szószra, amely alapja a sózott szárított szalonna, paradicsom és a pecorino sajt. Más fajta tésztával is használható, mint a bucatini.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

tészta- Spagetti 140 gramm  víz 1.5 liter   1 teáskanál

A spagettit megfőzzük (az utasítás szerint) sós vízben kb 5 percig.

2. 

Sertés tokaszalonna -Guanciale 30 gramm  olivaolaj 2 evőkanál

Egy kis olajon arany színűre pirítjuk a kis kockákra felvágott szalonnát.

3. 

hagyma 60 gramm

Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk.

4. 

paradicsom 200 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  chilis zabpehely 1 csipet

A lábasba hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Fűszerezzük és összekeverjük.

5. 

fehérbor, száraz 100 milliliter

Felöntjük fehér borral. Lassan a folyadék elpárolog és felveszi a paradicsom színét.

6. 

A majdnem megfőzött tésztát, hozzáadjuk a lábasba egy kis vízzel, amelyben főtt a spagetti. A spagettit (vagy bucatini) jól összekeverjük a szósszal és rövid ideig tovább főzzük, amíg a tészta készen nem lesz. Ízlés szerint sózhatjuk is.

7. 

petrezselyem zöldje 2 evőkanál

Levesszük a tűzről majd belekeverjük az apróra vágott zöld petrezselymet.

8. 

Pecorino sajt 20 gramm

Reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat!

Pecorino sajt20gramm
Sertés tokaszalonna -Guanciale30gramm
chilis zabpehely1csipet
fehérbor, száraz100milliliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma60gramm
olivaolaj2evőkanál
paradicsom200gramm
petrezselyem zöldje2evőkanál
1teáskanál
tészta- Spagetti140gramm
víz1.5liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés