szakacsreceptek.hu

Csirkegombás rizottó

    

Egy lágy krémes olasz rizottó friss csirkegombával.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Parmezán sajt70gramm
bazsalikom½teáskanál
fehérbor, száraz100milliliter
fekete bors, őrölt¼teáskanál
hagyma50gramm
kerek szemű rizs400gramm
rókagombával200gramm
1teáskanál
vaj35gramm
zöldségfőzet500milliliter

1. 

hagyma 50 gramm  rókagombával 200 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Az apróra vágott hagymát és a csirkegombát forró olajon megpirítjuk egy picit. Sózzuk, borsozzuk.

2. 

fehérbor, száraz 100 milliliter  zöldségfőzet 200 milliliter  kerek szemű rizs 400 gramm

Hozzáadjuk a rizst és megpirítjuk. Fehér bort és húsleves főzetett öntünk alá.

3. 

bazsalikom ½ teáskanál  zöldségfőzet 300 milliliter

Lassú tűzön főzzük, hozzáöntjük a főzetet úgy hogy az egész kása inkább ritkább legyen. Friss vagy szárított bazsalikommal ízesítjük.

4. 

Parmezán sajt 70 gramm  vaj 35 gramm

Ha a rizs már puha hozzáadunk egy kis vajat és reszelt sajtot. Jól összekeverjük és 10 percig a tálalás előtt még lefedve hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés