Tejszínes rizs

Párolt krémes rizs tejszínnel lágyítva. Köretként sült és grillezett húsokhoz és zöldségekhez ajánljuk.
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,habtejszín (30-33%),Rizs,Gluténmentes
Rizs
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
kerek szemű rizs | 500 1725 | gramm kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 750 1658 | milliliter kcal | |
ételízesítő | 2 ?? | teáskanál kcal | |
újhagyma | 1 ?? | darab kcal |
Recept

2.
újhagyma 1 darab • ételízesítő 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só
A finomra aprított hagymát egy edényben megpirítjuk, és hozzáadjuk a rizst. Süssük egy ideig, folyamatosan kevergetve. Adjunk hozzá a fűszereket, sózzuk ízlés szerint ...

3.
víz 750 milliliter • petrezselyem zöldje
.. és öntsünk rá vizet. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem levelét és fedjük le.

4.
Főzzük körülbelül 15 percig, amíg a víz nagy része el nem párolog

5.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter
Öntsük hozzá a tejszínt, keverjük össze és hagyjuk lefedve még 5 percig párolni.

6.
A rizsnek krémes állagúnak kell lennie.

Jó étvágyat!