szakacsreceptek.hu

Tejszínes rizs

Tejszínes rizs

    

Párolt krémes rizs tejszínnel lágyítva. Köretként sült és grillezett húsokhoz és zöldségekhez ajánljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Rizs  Gluténmentes  

 

1. 

kerek szemű rizs 500 gramm

Öblítse le a rizst hideg vízzel, hagyja, hogy csöpögjön le.

2. 

újhagyma 1 darab  ételízesítő 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál 

A finomra aprított hagymát egy edényben megpirítjuk, és hozzáadjuk a rizst. Süssük egy ideig, folyamatosan kevergetve. Adjunk hozzá a fűszereket, sózzuk ízlés szerint ...

3. 

víz 750 milliliter  petrezselyem zöldje

.. és öntsünk rá vizet. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem levelét és fedjük le.

4. 

Főzzük körülbelül 15 percig, amíg a víz nagy része el nem párolog

5. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter

Öntsük hozzá a tejszínt, keverjük össze és hagyjuk lefedve még 5 percig párolni.

6. 

A rizsnek krémes állagúnak kell lennie.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt¼teáskanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
kerek szemű rizs500gramm
petrezselyem zöldje-
-
víz750milliliter
ételízesítő2teáskanál
újhagyma1darab

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés