Parboiled vajas rizs

A parboiled rizs az elkészítési technológiának köszönhetően egészségesebb, mint a klasszikus fehér rizs. Viszont mivel nincs jellegzetes íze, így kevesen kedvelik, de amennyiben vajjal készítjük, így ínycsiklandó köret keletkezik belőle.
recept,recept fotó,hosszú szemű Parboiled rizsa,vaj,Rizs,Gluténmentes
Rizs
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
152 g
Adag energiatartalma
270 kcal
Az elkészítés ideje
30 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
himalája étkezési só rózsaszín | 1 0 | teáskanál kcal | |
hosszú szemű Parboiled rizsa | 200 712 | gramm kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 350 0 | milliliter kcal |
Recept

2.
víz 350 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
A rizst beletesszük a hideg vízbe, sózzuk, és lassan felforraljuk. Felforrást követően 10 percig lefedve főzzük, majd levesszük a tűzről és további 10 percig hagyjuk lefedve állni.


Jó étvágyat!