Parboiled vajas rizs
A parboiled rizs az elkészítési technológiának köszönhetően egészségesebb, mint a klasszikus fehér rizs. Viszont mivel nincs jellegzetes íze, így kevesen kedvelik, de amennyiben vajjal készítjük, így ínycsiklandó köret keletkezik belőle.
recept,recept fotó,hosszú szemű Parboiled rizsa,vaj,Rizs,Gluténmentes
Rizs
Hozzávalók
Hozzávalók
himalája étkezési só rózsaszín | 1 | teáskanál | |
hosszú szemű Parboiled rizsa | 200 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 350 | milliliter |
Recept
2.
víz 350 milliliter • himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál
A rizst beletesszük a hideg vízbe, sózzuk, és lassan felforraljuk. Felforrást követően 10 percig lefedve főzzük, majd levesszük a tűzről és további 10 percig hagyjuk lefedve állni.
Jó étvágyat!