szakacsreceptek.hu

Parboiled vajas rizs

Parboiled vajas rizs

    

A parboiled rizs az elkészítési technológiának köszönhetően egészségesebb, mint a klasszikus fehér rizs. Viszont mivel nincs jellegzetes íze, így kevesen kedvelik, de amennyiben vajjal készítjük, így ínycsiklandó köret keletkezik belőle.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Rizs  Gluténmentes  

 

 
 
himalája étkezési só rózsaszín1teáskanál
hosszú szemű Parboiled rizsa200gramm
vaj50gramm
víz350milliliter

1. 

hosszú szemű Parboiled rizsa 200 gramm

A rizst átmossuk folyó víz alatt.

2. 

víz 350 milliliter  himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál

A rizst beletesszük a hideg vízbe, sózzuk, és lassan felforraljuk. Felforrást követően 10 percig lefedve főzzük, majd levesszük a tűzről és további 10 percig hagyjuk lefedve állni.

3. 

vaj 50 gramm

A forró rizsbe belekeverjük a vajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés