Rizottó Pecorino sajttal

Igazi ínyencség tipikus Pecorino juhsajt ízzel.
recept,recept fotó,hagyma,zeller,kerek szemű rizs,borsó,Pecorino sajt,Rizottó,Olasz receptek,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Rizottó
Olasz receptek
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
510 g
Adag energiatartalma
574 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Rizottó › Olasz receptek › Gluténmentes › Szezonális receptek › Szezon - Hagyma › Szezon - Zeller › Szezon- Borsó ›Hozzávalók
Hozzávalók
Pecorino sajt | 70 271 | gramm kcal | |
almaecet | 40 9 | milliliter kcal | |
borsó | 100 76 | gramm kcal | |
hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
kerek szemű rizs | 250 863 | gramm kcal | |
mazsola | 30 86 | gramm kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
rum | 50 120 | milliliter kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal | |
zeller | 200 100 | gramm kcal | |
zöldségleves | 20 52 | gramm kcal |
Recept
1.
mazsola 30 gramm • rum 50 milliliter
Egy maréknyi mazsolát leöntünk rummal, és hagyjuk kicsit állni benne.

2.
hagyma 200 gramm • zeller 200 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • kerek szemű rizs 250 gramm • almaecet 40 milliliter
Egy közepes fej hagymát apróra vágunk és üvegesre pirítjuk olíva olajon apróra vágott zellerrel. Hozzáadunk egy csésze rizst, ecetet és további 2 percig pirítjuk.

3.
víz 1 liter • zöldségleves 20 gramm • borsó 100 gramm
Hozzáadunk két pohár vizet és két zöldségleves kockát (ideális esetben használhatunk kész erőlevest). Amikor a víz felforrt hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Folyamatosan szükség szerint öntünk hozzá vizet, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

4.
Pecorino sajt 70 gramm • vaj 50 gramm
A végén egy kis vajat, reszelt Pecorino sajtot és mazsolát adunk hozzá. Megkeverjük és néhány percig még hagyjuk főlni.

Jó étvágyat!