Rizottó Pecorino sajttal
Igazi ínyencség tipikus Pecorino juhsajt ízzel.
recept,recept fotó,hagyma,zeller,kerek szemű rizs,borsó,Pecorino sajt,Rizottó,Olasz receptek,Szezonális receptek,Gluténmentes
Rizottó
Olasz receptek
kategóriak
Rizottó Olasz receptek Szezonális receptek Gluténmentes Szezon - Zeller Szezon- Borsó Szezon - Hagyma
Hozzávalók
Hozzávalók
Pecorino sajt | 70 | gramm | |
almaecet | 40 | milliliter | |
borsó | 100 | gramm | |
hagyma | 200 | gramm | |
kerek szemű rizs | 250 | gramm | |
mazsola | 30 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
rum | 50 | milliliter | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zeller | 200 | gramm | |
zöldségleves | 20 | gramm |
Recept
1.
mazsola 30 gramm • rum 50 milliliter
Egy maréknyi mazsolát leöntünk rummal, és hagyjuk kicsit állni benne.
2.
hagyma 200 gramm • zeller 200 gramm • olivaolaj 2 evőkanál • kerek szemű rizs 250 gramm • almaecet 40 milliliter
Egy közepes fej hagymát apróra vágunk és üvegesre pirítjuk olíva olajon apróra vágott zellerrel. Hozzáadunk egy csésze rizst, ecetet és további 2 percig pirítjuk.
3.
víz 1 liter • zöldségleves 20 gramm • borsó 100 gramm
Hozzáadunk két pohár vizet és két zöldségleves kockát (ideális esetben használhatunk kész erőlevest). Amikor a víz felforrt hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Folyamatosan szükség szerint öntünk hozzá vizet, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
4.
Pecorino sajt 70 gramm • vaj 50 gramm
A végén egy kis vajat, reszelt Pecorino sajtot és mazsolát adunk hozzá. Megkeverjük és néhány percig még hagyjuk főlni.
Jó étvágyat!