szakacsreceptek.hu

Rizottó Pecorino sajttal

    

Igazi ínyencség tipikus Pecorino juhsajt ízzel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Pecorino sajt70gramm
almaecet40milliliter
borsó100gramm
hagyma200gramm
kerek szemű rizs250gramm
mazsola30gramm
olivaolaj2evőkanál
rum50milliliter
vaj50gramm
víz1liter
zeller200gramm
zöldségleves20gramm

1. 

mazsola 30 gramm  rum 50 milliliter

Egy maréknyi mazsolát leöntünk rummal, és hagyjuk kicsit állni benne.

2. 

hagyma 200 gramm  zeller 200 gramm  olivaolaj 2 evőkanál  kerek szemű rizs 250 gramm  almaecet 40 milliliter

Egy közepes fej hagymát apróra vágunk és üvegesre pirítjuk olíva olajon apróra vágott zellerrel. Hozzáadunk egy csésze rizst, ecetet és további 2 percig pirítjuk.

3. 

víz 1 liter  zöldségleves 20 gramm  borsó 100 gramm

Hozzáadunk két pohár vizet és két zöldségleves kockát (ideális esetben használhatunk kész erőlevest). Amikor a víz felforrt hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Folyamatosan szükség szerint öntünk hozzá vizet, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

4. 

Pecorino sajt 70 gramm  vaj 50 gramm

A végén egy kis vajat, reszelt Pecorino sajtot és mazsolát adunk hozzá. Megkeverjük és néhány percig még hagyjuk főlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés