szakacsreceptek.hu

Rizottó Pecorino sajttal

Igazi ínyencség tipikus Pecorino juhsajt ízzel.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Almaecet40milliliter
Borsó100gramm
Hagyma200gramm
Kerek szemű rizs250gramm
Mazsola30gramm
Olivaolaj2evőkanál
Pecorino sajt70gramm
Rum50milliliter
Vaj50gramm
Víz1liter
Zeller200gramm
Zöldségleves20gramm

1. 

mazsola 30 g  rum 50 ml

Egy maréknyi mazsolát leöntünk rummal, és hagyjuk kicsit állni benne.

2. 

hagyma 200 g  zeller 200 g  olivaolaj 2 EK  kerek szemű rizs 250 g  almaecet 40 ml

Egy közepes fej hagymát apróra vágunk és üvegesre pirítjuk olíva olajon apróra vágott zellerrel. Hozzáadunk egy csésze rizst, ecetet és további 2 percig pirítjuk.

3. 

víz 1 l  zöldségleves 20 g  borsó 100 g

Hozzáadunk két pohár vizet és két zöldségleves kockát (ideális esetben használhatunk kész erőlevest). Amikor a víz felforrt hozzáadjuk a borsót (lehet mirelit is). Folyamatosan szükség szerint öntünk hozzá vizet, és addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.

4. 

Pecorino sajt 70 g  vaj 50 g

A végén egy kis vajat, reszelt Pecorino sajtot és mazsolát adunk hozzá. Megkeverjük és néhány percig még hagyjuk főlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés