Tejszínhabos torta túró golyócskákkal
![Tejszínhabos torta túró golyócskákkal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001946/img_hu_4x3/tejszinhabos-torta-turo-golyocskakkal_00180.jpg)
Különleges fekete - fehér torta egyszerű elkészítéssel.
recept,recept fotó,lágy túró,habtejszín (30-33%),Torták,Sütemények
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
csokoládé | 50 | gramm | |
habfixáló | 2 | csomag | |
habtejszín (30-33%) | 500 | milliliter | |
kakaó | 1 | evőkanál | |
kristály cukor | 130 | gramm | |
kukoricakeményítő | 20 | gramm | |
kókusz reszelék | 30 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
meggy dzsem | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | ½ | csomag | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
vaj | - |
Recept
1.
lágy túró 250 gramm • tyúk tojás 1 darab • kókusz reszelék 30 gramm • kristály cukor 40 gramm • kukoricakeményítő 20 gramm
A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4018.jpg)
2.
Kidolgozzuk a masszát amelyből golyócskákat formázunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4019.jpg)
3.
A golyócskákat belerakjuk egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába. Ezután egy fél órára a hűtőbe helyezzük el.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4021.jpg)
4.
tyúk tojás 4 darab • kristály cukor 90 gramm
A tojássárgákat cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4024.jpg)
5.
kakaó 1 evőkanál • csokoládé 50 gramm
A tojássárgákhoz hozzáadunk kakaót és az olvasztott és lehűlt csokoládét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4037.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4035.jpg)
7.
...és a tésztához keverjük. Majd a végén hozzáadjuk óvatosan a fehérjéből készült habot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4039.jpg)
8.
Az egészet ráöntjük a már eléggé kemény golyócskákra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4041.jpg)
9.
35 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4046.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4048.jpg)
11.
A csokoládét felolvasztjuk és sütőpapírra vékonyan rákenjük. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4090.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4073.jpg)
13.
A tejszínhabot rá visszük a tetejére.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4076.jpg)
14.
A tejszínhabba beleszurkáljuk a összetört csokoládét. Hűtőbe helyezzük legalább 4 órára hogy a tejszínhab kemény legyen.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4093.jpg)
15.
Felszeleteljük és máris tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001946/small/IMG_4115.jpg)
Jó étvágyat!