szakacsreceptek.hu

Tejszínhabos torta túró golyócskákkal

    

Különleges fekete - fehér torta egyszerű elkészítéssel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

lágy túró 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  kókusz reszelék 30 gramm  kristály cukor 40 gramm  kukoricakeményítő 20 gramm

A hozzávalókat egy mély tálba rakjuk.

2. 

Kidolgozzuk a masszát amelyből golyócskákat formázunk.

3. 

vaj  rétesliszt

A golyócskákat belerakjuk egy kivajazott és lisztel meghintett torta formába. Ezután egy fél órára a hűtőbe helyezzük el.

4. 

tyúk tojás 4 darab  kristály cukor 90 gramm

A tojássárgákat cukorral habosra keverjük. A fehérjéből kemény habot verünk fel.

5. 

kakaó 1 evőkanál  csokoládé 50 gramm

A tojássárgákhoz hozzáadunk kakaót és az olvasztott és lehűlt csokoládét.

6. 

rétesliszt 100 gramm  sütőpor ½ csomag

A lisztet a sütőporral összekeverjük...

7. 

...és a tésztához keverjük. Majd a végén hozzáadjuk óvatosan a fehérjéből készült habot.

8. 

Az egészet ráöntjük a már eléggé kemény golyócskákra.

9. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

meggy dzsem 2 evőkanál

Még melegen megkenjük lekvárral és hűlni hagyjuk.

11. 

csokoládé

A csokoládét felolvasztjuk és sütőpapírra vékonyan rákenjük. Hűvös helyen hagyjuk megkeményedni.

12. 

habtejszín (30-33%) 500 milliliter  habfixáló 2 csomag

A tejszínből kemény habot készítünk.

13. 

A tejszínhabot rá visszük a tetejére.

14. 

A tejszínhabba beleszurkáljuk a összetört csokoládét. Hűtőbe helyezzük legalább 4 órára hogy a tejszínhab kemény legyen.

15. 

Felszeleteljük és máris tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés