Kakaós túrós rolád
Nagyon egyszerű tekercs, bárki könnyen elkészítheti.
recept,recept fotó,kakaó,kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék),lágy túró,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
kakaó | 1.5 | evőkanál | |
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) | 150 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
lágy túró | 250 | gramm | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 250 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 60 | gramm | |
vaníliás puding -por | 25 | gramm | |
víz | 20 | milliliter |
Recept
1.
tojássárgája 5 darab • porcukor 80 gramm • tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet
A tojás sárgákat cukorral kikeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk.
2.
kakaó 1.5 evőkanál • víz 20 milliliter • rétesliszt 80 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál
A sárgájához hozzákeverjük a kakaót és a vizet. Majd fokozatosan hozzáadjuk a szódabikarbónával összekevert lisztet és a fehérje habot. A tésztát egy sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük ki ( 42 x 32 cm ).
3.
12 percig 180°C fokon sütjük.
4.
kerti és erdei gyümölcs (apró gyümöcs keverék) 150 gramm
Elkészítjük a gyümölcsöt. Amenyiben mirelit gyümölcsöt használunk, felengedjük, hideg vízzel átöblítjük és egy szitán keresztül leszűrjük
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 milliliter • vaníliás puding -por 25 gramm • kristálycukor 50 gramm
Tejben pudingport és cukrot keverünk.
6.
Pudingot főzzünk, hűlni hagyjuk...
9.
A megsült tésztát kiborítjuk egy sütőpapírra. A kakaós piskótára egyenletesen felvisszük a túrós tölteléket. Az egyik végére ráhelyezzük az elkészített gyümölcsöt. A sütőpapír segítségével betekerjük a roládot.
10.
A tekercset becsomagoljuk a papírba és legalább 2 órán át hűvös helyre helyezzük el.
Jó étvágyat!