Túrós palacsinta tekercs

Isteni palacsinta tekercs, finom túróval.
recept,recept fotó,lágy túró,gyümölcsös jam,gyümölcs, különböző,Palacsinták,Roládok
Palacsinták
Főzőcske
Adag
14
Adag tömege
150 g
Adag energiatartalma
214 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 5 13 | gramm kcal | |
finomliszt | 220 764 | gramm kcal | |
gyümölcs, különböző | 120 66 | gramm kcal | |
gyümölcsös jam | 150 365 | gramm kcal | |
kristálycukor | 50 201 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 20 73 | gramm kcal | |
lágy túró | 500 510 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 1 45 | teáskanál kcal | |
porcukor | 10 39 | gramm kcal | |
szódavíz | 300 0 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 600 384 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 60 441 | gramm kcal |
Recept

2.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • szódavíz 300 milliliter • só 1 csipet • tyúk tojás 1 darab • napraforgó olaj 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, szódát, egy csipetnyi sót, tojást és egy kevés olajat. Lágy tésztát keverünk ki.

3.
Egy nagyobb merőkanállal ráöntjük a tésztát a palacsinta sütőre (18 cm átmérőjű), ás megsütjük az egyik oldaláról...

4.
...és a másik oldaláról is. A palacsinta nem nagyon vékony, az elkészített tésztából 8 darab palacsintát tudunk kisütni.

5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • kristálycukor 50 gramm • kukoricakeményítő 20 gramm
Pudingot főzzünk, tejből, cukorból, vanília pudingporból. Hideg vízfürdőben lehűtjük,...



8.
gyümölcsös jam 150 gramm
A palacsintákat egy sütőpapírra rakjuk, úgy hogy 1/5 ben átfedjék egymást. Minden átfedést követően kenjük meg a palacsintákat egy kevés lekvárral. A végen megkenjük az egész palacsinta csíkot lekvárral.

9.
A palacsinták tetejére egyenletesen rávisszük a túró tölteléket.

10.
gyümölcs, különböző 120 gramm
A túró tölteléket egyenletesen szétkenjük. A tekercsre apró gyümölcsöket helyezzünk el, saját ízlés szerint.

11.
A sütőpapír segítségével elkezdjük feltekerni a tekercs.

12.
Miután kész a tekercs, becsomagoljuk a papírba amivel tekertük és egy órára a hűtőbe helyezzük.

13.
porcukor 10 gramm • fahéj, őrölt 5 gramm
Miután elég kemény lett a tekercsünk, élés késsel felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

14.
Tálalás előtt, hagyjuk az egyes porciókat egy picit szobahőmérsékleten állni. Akkor a tekercs a legfinomabb.De fogyaszthatjuk egyenesen a hűtőből is, amit főleg a nyári meleg napokon értékelünk majd.

Jó étvágyat!