RECEPTEK

Túrós palacsinta tekercs

Túrós palacsinta tekercs

Isteni palacsinta tekercs, finom túróval.

recept,recept fotó,lágy túró,gyümölcsös jam,gyümölcs, különböző,Palacsinták,Roládok

Palacsinták

Főzőcske

Adag

14

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Palacsinták  Roládok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt-
finomliszt220gramm
gyümölcs, különböző120gramm
gyümölcsös jam150gramm
kristálycukor50gramm
kukoricakeményítő20gramm
lágy túró500gramm
napraforgó olaj1teáskanál
porcukor-
szódavíz300milliliter
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%600milliliter
tyúk tojás1darab
vaj60gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 220 gramm

A tálba beleszórjuk a lisztet.

2. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  szódavíz 300 milliliter   1 csipet  tyúk tojás 1 darab  napraforgó olaj 1 teáskanál

Hozzáadjuk a tejet, szódát, egy csipetnyi sót, tojást és egy kevés olajat. Lágy tésztát keverünk ki.

3. 

Egy nagyobb merőkanállal ráöntjük a tésztát a palacsinta sütőre (18 cm átmérőjű), ás megsütjük az egyik oldaláról...

4. 

...és a másik oldaláról is. A palacsinta nem nagyon vékony, az elkészített tésztából 8 darab palacsintát tudunk kisütni.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  kristálycukor 50 gramm  kukoricakeményítő 20 gramm

Pudingot főzzünk, tejből, cukorból, vanília pudingporból. Hideg vízfürdőben lehűtjük,...

6. 

vaj 60 gramm

...és hozzákeverjük a vajat...

7. 

lágy túró 500 gramm

...és a túrót. Krémesre keverjük ki.

8. 

gyümölcsös jam 150 gramm

A palacsintákat egy sütőpapírra rakjuk, úgy hogy 1/5 ben átfedjék egymást. Minden átfedést követően kenjük meg a palacsintákat egy kevés lekvárral. A végen megkenjük az egész palacsinta csíkot lekvárral.

9. 

A palacsinták tetejére egyenletesen rávisszük a túró tölteléket.

10. 

gyümölcs, különböző 120 gramm

A túró tölteléket egyenletesen szétkenjük. A tekercsre apró gyümölcsöket helyezzünk el, saját ízlés szerint.

11. 

A sütőpapír segítségével elkezdjük feltekerni a tekercs.

12. 

Miután kész a tekercs, becsomagoljuk a papírba amivel tekertük és egy órára a hűtőbe helyezzük.

13. 

porcukor  fahéj, őrölt

Miután elég kemény lett a tekercsünk, élés késsel felszeleteljük. Megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

14. 

Tálalás előtt, hagyjuk az egyes porciókat egy picit szobahőmérsékleten állni. Akkor a tekercs a legfinomabb.De fogyaszthatjuk egyenesen a hűtőből is, amit főleg a nyári meleg napokon értékelünk majd.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit