szakacsreceptek.hu

Lekváros lepény

    

Egyszerű és gyors recept az édes lepények tradicionális módon való elkészítéséhez.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt350gramm
gyümölcsös jam-
napraforgó olaj-
porcukor4evőkanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás3darab
vaj4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. 

vaj 4 evőkanál  finomliszt 350 gramm  porcukor 4 evőkanál  tyúk tojás 3 darab  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  sütőpor 2 teáskanál

A vajat felengedjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet összekeverjük porcukorral, sütőporral, hozzáadunk tejet, vajat és a tojást, majd jól összekeverjük.

2. 

napraforgó olaj  gyümölcsös jam

Serpenyőben egy kevés olajat felmelegítünk és egy szedőkanál segítségével beleöntjük lepény formájúra a tésztát. A lepényeket mindkét oldalról megsütjük. Lekvárral tálaljuk, illetve meghintjük porcukorral. Finomak melegen és hidegen egyaránt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés