Lágy finom laktató palacsinta édes savanyú alma ízzel. Porcukorral és fahéjjal díszítjük.
recept,recept fotó,reszelt alma,Palacsinták,Szezonális receptek
Palacsinták
Főzőcske
Adag
12
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
3.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 30 gramm • só • ásványvíz 300 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab
A lisztből, egy csipetnyi sóból,tejből, tojásból, szódavízből és a átnyomott burgonyából sima tésztát keverünk ki.
5.
olivaolaj 1 teáskanál
A tésztából palacsintát sütünk. Az első palacsintánál a palacsintasütőt megkenjük olajjal a többi palacsintát már olaj nélkül sütjük. A tésztát minden egyesnél megkeverjük hogy az alma ne ülepedjen le az aljára.
6.
Egy palacintára kb 100 ml tészta szükséges. Közepes lángon sütjük kb 2 percig mindkét oldaláról.
Jó étvágyat!
burgonya | 120 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
olivaolaj | 1 | teáskanál | |
reszelt alma | 300 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
ásványvíz | 300 | milliliter |