Palacsinta almával
Lágy finom laktató palacsinta édes savanyú alma ízzel. Porcukorral és fahéjjal díszítjük.
recept,recept fotó,reszelt alma,Palacsinták,Szezonális receptek
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 120 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
olivaolaj | 1 | teáskanál | |
reszelt alma | 300 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter | |
ásványvíz | 300 | milliliter |
Recept
3.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 30 gramm • só • ásványvíz 300 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • tyúk tojás 3 darab
A lisztből, egy csipetnyi sóból,tejből, tojásból, szódavízből és a átnyomott burgonyából sima tésztát keverünk ki.
5.
olivaolaj 1 teáskanál
A tésztából palacsintát sütünk. Az első palacsintánál a palacsintasütőt megkenjük olajjal a többi palacsintát már olaj nélkül sütjük. A tésztát minden egyesnél megkeverjük hogy az alma ne ülepedjen le az aljára.
6.
Egy palacintára kb 100 ml tészta szükséges. Közepes lángon sütjük kb 2 percig mindkét oldaláról.
Jó étvágyat!