szakacsreceptek.hu

Palacsinta almával

    

Lágy finom laktató palacsinta édes savanyú alma ízzel. Porcukorral és fahéjjal díszítjük.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya120gramm
finomliszt400gramm
kristálycukor30gramm
olivaolaj1teáskanál
reszelt alma300gramm
-
sütőpor½teáskanál
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
ásványvíz300milliliter

1. 

burgonya 120 gramm

A burgonyát megpucoljuk és puhára főzzük.

2. 

reszelt alma 300 gramm

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

3. 

finomliszt 400 gramm  kristálycukor 30 gramm    ásványvíz 300 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  tyúk tojás 3 darab

A lisztből, egy csipetnyi sóból,tejből, tojásból, szódavízből és a átnyomott burgonyából sima tésztát keverünk ki.

4. 

sütőpor ½ teáskanál

Almát és sütőport keverünk hozzá.

5. 

olivaolaj 1 teáskanál

A tésztából palacsintát sütünk. Az első palacsintánál a palacsintasütőt megkenjük olajjal a többi palacsintát már olaj nélkül sütjük. A tésztát minden egyesnél megkeverjük hogy az alma ne ülepedjen le az aljára.

6. 

Egy palacintára kb 100 ml tészta szükséges. Közepes lángon sütjük kb 2 percig mindkét oldaláról.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés