szakacsreceptek.hu

Palacsinta almával

Palacsinta almával

    

Lágy finom laktató palacsinta édes savanyú alma ízzel. Porcukorral és fahéjjal díszítjük.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya120gramm
finomliszt400gramm
kristálycukor30gramm
olivaolaj1teáskanál
reszelt alma300gramm
-
sütőpor½teáskanál
tyúk tojás3darab
zsírszegény tej 1,5%400milliliter
ásványvíz300milliliter

1. 

burgonya 120 gramm

A burgonyát megpucoljuk és puhára főzzük.

2. 

reszelt alma 300 gramm

Az almát meghámozzuk és lereszeljük.

3. 

finomliszt 400 gramm  kristálycukor 30 gramm    ásványvíz 300 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  tyúk tojás 3 darab

A lisztből, egy csipetnyi sóból,tejből, tojásból, szódavízből és a átnyomott burgonyából sima tésztát keverünk ki.

4. 

sütőpor ½ teáskanál

Almát és sütőport keverünk hozzá.

5. 

olivaolaj 1 teáskanál

A tésztából palacsintát sütünk. Az első palacsintánál a palacsintasütőt megkenjük olajjal a többi palacsintát már olaj nélkül sütjük. A tésztát minden egyesnél megkeverjük hogy az alma ne ülepedjen le az aljára.

6. 

Egy palacintára kb 100 ml tészta szükséges. Közepes lángon sütjük kb 2 percig mindkét oldaláról.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés