Lágy tejszínes palacsinta

Nagyon finom lágy palacsinta.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Palacsinták
Palacsinták
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
102 g
Adag energiatartalma
255 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Palacsinták ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
gyümölcsös jam | 60 146 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
repceolaj | 30 270 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 37 | evőkanál kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 2 darab • vaníliacukor 1 evőkanál
A tojást vanília cukorral habosra keverjük.

2.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 200 gramm
Belekeverjük a tejszínt és a tejet. Fokozatosan belekeverjük a lisztet is, és lágy folyékony tésztát készítünk. A palacsinta akkor lesz a legfinomabb ha a tésztát legalább egy órán keresztül pihentetjük. Amennyiben reggelire szeretnénk friss palacsintát, úgy ajánlatos már este elkészíteni a tésztát.

3.
repceolaj 30 milliliter
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

4. A palacsinta tálalása
gyümölcsös jam 60 gramm
A palacsintát megkenhetjük lekvárral, adhatunk hozzá például banán karikákat, ezután összetekerjük és a tetejére önthetünk egy kis olvasztott csokoládét. Az ínyencek még tejszínhabbal is díszíthetik :)

Jó étvágyat!