Lágy tejszínes palacsinta
Nagyon finom lágy palacsinta.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
gyümölcsös jam | - | ||
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
repceolaj | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaníliacukor | 1 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 2 darab • vaníliacukor 1 evőkanál
A tojást vanília cukorral habosra keverjük.
2.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 200 gramm
Belekeverjük a tejszínt és a tejet. Fokozatosan belekeverjük a lisztet is, és lágy folyékony tésztát készítünk. A palacsinta akkor lesz a legfinomabb ha a tésztát legalább egy órán keresztül pihentetjük. Amennyiben reggelire szeretnénk friss palacsintát, úgy ajánlatos már este elkészíteni a tésztát.
3.
A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.
4. A palacsinta tálalása
A palacsintát megkenhetjük lekvárral, adhatunk hozzá például banán karikákat, ezután összetekerjük és a tetejére önthetünk egy kis olvasztott csokoládét. Az ínyencek még tejszínhabbal is díszíthetik :)
Jó étvágyat!