RECEPTEK

Lágy tejszínes palacsinta

Lágy tejszínes palacsinta

Nagyon finom lágy palacsinta.

recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),Palacsinták

Palacsinták

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Palacsinták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt200gramm
gyümölcsös jam-
habtejszín (30-33%)200milliliter
repceolaj-
tyúk tojás2darab
vaníliacukor1evőkanál
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 darab  vaníliacukor 1 evőkanál

A tojást vanília cukorral habosra keverjük.

2. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 200 gramm

Belekeverjük a tejszínt és a tejet. Fokozatosan belekeverjük a lisztet is, és lágy folyékony tésztát készítünk. A palacsinta akkor lesz a legfinomabb ha a tésztát legalább egy órán keresztül pihentetjük. Amennyiben reggelire szeretnénk friss palacsintát, úgy ajánlatos már este elkészíteni a tésztát.

3. 

repceolaj

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

4. A palacsinta tálalása

gyümölcsös jam

A palacsintát megkenhetjük lekvárral, adhatunk hozzá például banán karikákat, ezután összetekerjük és a tetejére önthetünk egy kis olvasztott csokoládét. Az ínyencek még tejszínhabbal is díszíthetik :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit