szakacsreceptek.hu

Lágy tejszínes palacsinta

Nagyon finom lágy palacsinta.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 2 db  vaníliacukor 1 EK

A tojást vanília cukorral habosra keverjük.

A tészta elkészítése

2. 

habtejszín (30-33%) 200 ml  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  finomliszt 200 g

Belekeverjük a tejszínt és a tejet. Fokozatosan belekeverjük a lisztet is, és lágy folyékony tésztát készítünk. A palacsinta akkor lesz a legfinomabb ha a tésztát legalább egy órán keresztül pihentetjük. Amennyiben reggelire szeretnénk friss palacsintát, úgy ajánlatos már este elkészíteni a tésztát.

3. 

repceolaj

A forró palacsintasütőre öntünk egy merőkanál tésztát, és szétkenjük az egész felületen. Amikor a tészta sötétebb lesz az alsó oldalán és a szélén, a széléhez hozzáadunk egy kis olajat, hogy a palacsinta ne ragadjon le. Aztán átfordítjuk és aranysárgára sütjük a másik oldalát is.

4. A palacsinta tálalása

gyümölcsös jam

A palacsintát megkenhetjük lekvárral, adhatunk hozzá például banán karikákat, ezután összetekerjük és a tetejére önthetünk egy kis olvasztott csokoládét. Az ínyencek még tejszínhabbal is díszíthetik :)

A palacsinta tálalása

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés