Bazsalikomos krumplis palacsinta
Finom puha, sós palacsinta bazsalikommal és fokhagymával. Fogyasszunk csak úgy üresen, vagy megtölthetjük a palacsintát sajtos vagy esetleg juhtúrós töltelékkel. Köretnek is alkalmas nyári sült kacsapecsenyéhez.
recept,recept fotó,burgonya,bazsalikom,Palacsinták,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták Burgonyából készült köretek Szezonális receptek Szezon - Bazsalikom Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | - | ||
burgonya | 500 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
só | ½ | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1200 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.
2.
A burgonyát egy mély tálban összetörjük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1200 milliliter • só ½ teáskanál • tyúk tojás 2 darab
Adjunk hozzá tejet, sót és tojást. Botmixerrel összeturmixoljuk.
7.
A tésztából palacsintát sütünk száraz palacsintasütőben.
8.
Miután a tészta egy kicsit megsült, a palacsintát átfordítjuk...
9.
a másik oldalára, és azt is megsütjük.
Jó étvágyat!