RECEPTEK

Bazsalikomos krumplis palacsinta

Bazsalikomos krumplis palacsinta

Finom puha, sós palacsinta bazsalikommal és fokhagymával. Fogyasszunk csak úgy üresen, vagy megtölthetjük a palacsintát sajtos vagy esetleg juhtúrós töltelékkel. Köretnek is alkalmas nyári sült kacsapecsenyéhez.

recept,recept fotó,burgonya,bazsalikom,Palacsinták,Burgonyából készült köretek,Szezonális receptek

Palacsinták

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom-
burgonya500gramm
finomliszt200gramm
fokhagyma1gerezd
½teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1200milliliter
tyúk tojás2darab

 

Recept

1. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

A burgonyát egy mély tálban összetörjük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1200 milliliter   ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab

Adjunk hozzá tejet, sót és tojást. Botmixerrel összeturmixoljuk.

4. 

finomliszt 200 gramm

Hozzá szórjuk a lisztet és nagyon alaposan összekeverjük.

5. 

fokhagyma 1 gerezd

Hozzá adjuk a megpucolt, préselt fokhagymát...

6. 

bazsalikom

...és az apróra felvágott friss bazsalikomot.

7. 

A tésztából palacsintát sütünk száraz palacsintasütőben.

8. 

Miután a tészta egy kicsit megsült, a palacsintát átfordítjuk...

9. 

a másik oldalára, és azt is megsütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés