Bazsalikomos krumplis palacsinta

Finom puha, sós palacsinta bazsalikommal és fokhagymával. Fogyasszunk csak úgy üresen, vagy megtölthetjük a palacsintát sajtos vagy esetleg juhtúrós töltelékkel. Köretnek is alkalmas nyári sült kacsapecsenyéhez.
recept,recept fotó,burgonya,bazsalikom,Palacsinták,Burgonyából készült köretek
Palacsinták
Főzőcske
Adag
22
Adag tömege
92 g
Adag energiatartalma
96 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
bazsalikom | 2 1 | gramm kcal | |
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1200 768 | milliliter kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal |
Recept
1.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.

2.
A burgonyát egy mély tálban összetörjük.

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1200 milliliter • só ½ teáskanál • tyúk tojás 2 darab
Adjunk hozzá tejet, sót és tojást. Botmixerrel összeturmixoljuk.




7.
A tésztából palacsintát sütünk száraz palacsintasütőben.

8.
Miután a tészta egy kicsit megsült, a palacsintát átfordítjuk...

9.
a másik oldalára, és azt is megsütjük.

Jó étvágyat!