RECEPTEK

Bazsalikomos krumplis palacsinta

Bazsalikomos krumplis palacsinta

Finom puha, sós palacsinta bazsalikommal és fokhagymával. Fogyasszunk csak úgy üresen, vagy megtölthetjük a palacsintát sajtos vagy esetleg juhtúrós töltelékkel. Köretnek is alkalmas nyári sült kacsapecsenyéhez.

recept,recept fotó,burgonya,bazsalikom,Palacsinták,Burgonyából készült köretek

Palacsinták

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

bazsalikom-
burgonya500gramm
finomliszt200gramm
fokhagyma1gerezd
½teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1200milliliter
tyúk tojás2darab

 

Recept

1. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk.

2. 

A burgonyát egy mély tálban összetörjük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1200 milliliter   ½ teáskanál  tyúk tojás 2 darab

Adjunk hozzá tejet, sót és tojást. Botmixerrel összeturmixoljuk.

4. 

finomliszt 200 gramm

Hozzá szórjuk a lisztet és nagyon alaposan összekeverjük.

5. 

fokhagyma 1 gerezd

Hozzá adjuk a megpucolt, préselt fokhagymát...

6. 

bazsalikom

...és az apróra felvágott friss bazsalikomot.

7. 

A tésztából palacsintát sütünk száraz palacsintasütőben.

8. 

Miután a tészta egy kicsit megsült, a palacsintát átfordítjuk...

9. 

a másik oldalára, és azt is megsütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit