szakacsreceptek.hu

Túrós gyümölcsös gombócok

    

Recept töltött túrós gombócokra, pároló edényben készítve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

túró, zsírszegény 500 gramm  búzadara 300 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 12 gramm

A túrót, darát, tojást, vanília cukrot összekeverjük. A tészta egy kicsit ritka lesz, ezért hagyjuk állni egy fél órát.

2. 

gyümölcs, különböző 350 gramm

Majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Az egészet kis kockákra osszuk. Minden kockára gyümölcsöt teszünk, és golyót formálunk belőle. A gyümölcs lehet befőtt vagy friss gyümölcs ízlés szerint.

3. 

napraforgó olaj

Ahogy a golyók készen vannak, olajjal megkenjük a pároló edény alját és széleit, majd belerakjuk a egy rétegben a golyókat.

4. 

Ha három emeletre rakjuk, akkor 30 percig pároljuk, ha csak két emeletre akkor 20 percig.

5. 

vaj 50 gramm  zsemlemorzsa 250 gramm  porcukor 200 gramm

Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és megkeverjük. A pirított zsemlemorzsával megszórjuk a gombócokat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés