Túrós gyümölcsös gombócok
![Túrós gyümölcsös gombócok](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000012/img_hu_4x3/turos-gyumolcsos-gombocok_00180.jpg)
Recept töltött túrós gombócokra, pároló edényben készítve.
recept,recept fotó,túró, zsírszegény,gyümölcs, különböző,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 300 | gramm | |
gyümölcs, különböző | 350 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, zsírszegény | 500 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
zsemlemorzsa | 250 | gramm |
Recept
1.
túró, zsírszegény 500 gramm • búzadara 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaníliacukor 12 gramm
A túrót, darát, tojást, vanília cukrot összekeverjük. A tészta egy kicsit ritka lesz, ezért hagyjuk állni egy fél órát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000012/small/Ingrediencie%20na%20tvarohové%20ovocné%20gule.jpg)
2.
gyümölcs, különböző 350 gramm
Majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Az egészet kis kockákra osszuk. Minden kockára gyümölcsöt teszünk, és golyót formálunk belőle. A gyümölcs lehet befőtt vagy friss gyümölcs ízlés szerint.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000012/small/Na%20pracovnej%20doske.jpg)
3.
Ahogy a golyók készen vannak, olajjal megkenjük a pároló edény alját és széleit, majd belerakjuk a egy rétegben a golyókat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000012/small/Príprava%20na%20parenie.jpg)
4.
Ha három emeletre rakjuk, akkor 30 percig pároljuk, ha csak két emeletre akkor 20 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000012/small/Parenie.jpg)
5.
vaj 50 gramm • zsemlemorzsa 250 gramm • porcukor 200 gramm
Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és megkeverjük. A pirított zsemlemorzsával megszórjuk a gombócokat.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000012/small/Strúhanka.jpg)
Jó étvágyat!