Túrós gyümölcsös gombócok

Recept töltött túrós gombócokra, pároló edényben készítve.
recept,recept fotó,túró, zsírszegény,gyümölcs, különböző,Édes ételek,Receptek ételpárolókhoz
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
búzadara | 300 1083 | gramm kcal | |
gyümölcs, különböző | 350 193 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, zsírszegény | 500 450 | gramm kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 12 44 | gramm kcal | |
zsemlemorzsa | 250 933 | gramm kcal |
Recept
1.
túró, zsírszegény 500 gramm • búzadara 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • vaníliacukor 12 gramm
A túrót, darát, tojást, vanília cukrot összekeverjük. A tészta egy kicsit ritka lesz, ezért hagyjuk állni egy fél órát.

2.
gyümölcs, különböző 350 gramm
Majd liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. Az egészet kis kockákra osszuk. Minden kockára gyümölcsöt teszünk, és golyót formálunk belőle. A gyümölcs lehet befőtt vagy friss gyümölcs ízlés szerint.

3.
Ahogy a golyók készen vannak, olajjal megkenjük a pároló edény alját és széleit, majd belerakjuk a egy rétegben a golyókat.

4.
Ha három emeletre rakjuk, akkor 30 percig pároljuk, ha csak két emeletre akkor 20 percig.

5.
vaj 50 gramm • zsemlemorzsa 250 gramm • porcukor 200 gramm
Közben vajon zsemlemorzsát pirítunk, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a cukrot és megkeverjük. A pirított zsemlemorzsával megszórjuk a gombócokat.

Jó étvágyat!