RECEPTEK

Túrós bukta

Túrós bukta

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Lágy és ízletes bukta tejfölös-vajas kelt tésztából. A recept szerint elkészített bukták akár 3 napig is frissek maradnak.

recept,recept fotó,darabos túró,mazsola,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Édes ételek  

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró

550

644

gramm

kcal

finomliszt

1

3470

kilogramm

kcal

friss élesztő

42

43

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

150

467

milliliter

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

180

724

gramm

kcal

mazsola

150

426

gramm

kcal

napraforgó olaj

0

??

kcal

olivaolaj

50

440

milliliter

kcal

porcukor

0

??

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

½

320

liter

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

100

734

gramm

kcal

 

Recept

1. Tészta

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 kilogramm  habtejszín (30-33%) 150 milliliter  vaj 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  kristálycukor 100 gramm

Langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy kis cukorral majd kovászt készítünk. A kovászt hozzáöntjük a kimért liszthez, hozzáadjuk a tejfölt, olvasztott és lehűtött vajat, olajat és cukrot. Lágy tésztát készítünk...

Langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy kis...

2. 

...amelyet törlőkendővel letakarva meleg helyen állni hagyunk.

...amelyet törlőkendővel letakarva meleg helyen...

3. Túrós töltelék

darabos túró 550 gramm  mazsola 150 gramm  kristálycukor 80 gramm  tyúk tojás 2 darab

A túrót összekeverjük a mazsolával, cukorral és a tojással.

A túrót összekeverjük a mazsolával, cukorral...

4. A bukták töltése

rétesliszt

A tésztát két felé osztjuk és egy liszttel meghintett gyúrólapon 1 cm vastagra nyújtjuk. Kb. 8 x 8 cm méretű kockákra vágjuk. Minden kocka közepére teszünk 1,5 leveses kanálnyi tölteléket. A túrót a szélek behajtogatásával takarjuk be, bukta formára.

A tésztát két felé osztjuk és egy liszttel...

5. 

napraforgó olaj

A tepsit kikenjük olajjal és a buktákat a lezárt oldallal lefelé rakjuk. A bukták elhelyezésekor a széleit megkenjük olajjal és egymás mellé nyomjuk őket.

A tepsit kikenjük olajjal és a buktákat a...

6. 

Feldolgozzuk a tészta másik felét, amennyiben elfogy a túrós töltelék, úgy helyettesíthetjük dzsemmel is.

Feldolgozzuk a tészta másik felét, amennyiben...

7. 

A buktákat megkenjük olajjal, a lekvárosakat megszórhatjuk mákkal. A sütőlapon hagyjuk 10 percig megkelni.

A buktákat megkenjük olajjal, a lekvárosakat...

8. Sütés

Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 - 190°C-on.

Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük...

9. 

porcukor

A megsült meleg buktákat megszórjuk porcukorral és a teljes kihűlést követően tálaljuk.

A megsült meleg buktákat megszórjuk porcukorral...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés