szakacsreceptek.hu

Túrós bukta

    

Lágy és ízletes bukta tejfölös-vajas kelt tésztából. A recept szerint elkészített bukták akár 3 napig is frissek maradnak.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

1 h. 45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Tészta

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 1 teáskanál  finomliszt 1 kilogramm  habtejszín (30-33%) 150 milliliter  vaj 100 gramm  olivaolaj 50 milliliter  kristálycukor 100 gramm

Langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy kis cukorral majd kovászt készítünk. A kovászt hozzáöntjük a kimért liszthez, hozzáadjuk a tejfölt, olvasztott és lehűtött vajat, olajat és cukrot. Lágy tésztát készítünk...

Tészta

2. 

...amelyet törlőkendővel letakarva meleg helyen állni hagyunk.

3. Túrós töltelék

darabos túró 550 gramm  mazsola 150 gramm  kristálycukor 80 gramm  tyúk tojás 2 darab

A túrót összekeverjük a mazsolával, cukorral és a tojással.

Túrós töltelék

4. A bukták töltése

rétesliszt

A tésztát két felé osztjuk és egy liszttel meghintett gyúrólapon 1 cm vastagra nyújtjuk. Kb. 8 x 8 cm méretű kockákra vágjuk. Minden kocka közepére teszünk 1,5 leveses kanálnyi tölteléket. A túrót a szélek behajtogatásával takarjuk be, bukta formára.

A bukták töltése

5. 

napraforgó olaj

A tepsit kikenjük olajjal és a buktákat a lezárt oldallal lefelé rakjuk. A bukták elhelyezésekor a széleit megkenjük olajjal és egymás mellé nyomjuk őket.

6. 

Feldolgozzuk a tészta másik felét, amennyiben elfogy a túrós töltelék, úgy helyettesíthetjük dzsemmel is.

7. 

A buktákat megkenjük olajjal, a lekvárosakat megszórhatjuk mákkal. A sütőlapon hagyjuk 10 percig megkelni.

8. Sütés

Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük 180 - 190°C-on.

Sütés

9. 

porcukor

A megsült meleg buktákat megszórjuk porcukorral és a teljes kihűlést követően tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés