Kapros burgonyafőzelék
![Kapros burgonyafőzelék](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001911/img_hu_4x3/kapros-burgonyafozelek_00180.jpg)
Finom nyári főzelék. Marhahús szelettel tálaljuk a vegetáriánusok számára pedig tükör tojással.
recept,recept fotó,újkrumpli,kapor,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 15 | gramm | |
kapor | 20 | gramm | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
víz | 500 | milliliter | |
újkrumpli | 500 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2845.jpg)
2.
víz 500 milliliter • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel, sót és köményt adunk hozzá. Puhára főzzük ( kb 15-20 percig).
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2847.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2850.jpg)
4.
tejföl (14-18%) 400 gramm • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter • finomliszt 15 gramm
A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2854.jpg)
5.
kristálycukor ½ teáskanál
Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy kevés cukrot és felforraljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2855.jpg)
6.
A végén hozzákeverjük a kaprot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001911/small/IMG_2859.jpg)
Jó étvágyat!