RECEPTEK

Kapros burgonyafőzelék

Kapros burgonyafőzelék

Finom nyári főzelék. Marhahús szelettel tálaljuk a vegetáriánusok számára pedig tükör tojással.

recept,recept fotó,újkrumpli,kapor,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt15gramm
kapor20gramm
kristálycukor½teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
1teáskanál
tejföl (14-18%)400gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
víz500milliliter
újkrumpli500gramm

 

Recept

1. 

újkrumpli 500 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

2. 

víz 500 milliliter   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Egy fazékba helyezzük és fel öntjük vízzel, sót és köményt adunk hozzá. Puhára főzzük ( kb 15-20 percig).

3. 

kapor 20 gramm

A friss kaprot megmossuk és apróra vágjuk.

4. 

tejföl (14-18%) 400 gramm  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  finomliszt 15 gramm

A lisztet a tejben és tejfölben jól elhabarjuk.

5. 

kristálycukor ½ teáskanál

Majd a burgonyához adjuk a habarást és egy kevés cukrot és felforraljuk.

6. 

A végén hozzákeverjük a kaprot.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés