RECEPTEK

Cukkinifőzelék tofuval

Cukkinifőzelék tofuval

Amikor az ember valami könnyű finomságra vágyik, jól jön ez a gyors és egyszerű kapros cukkini főzelék recept. Kínálhatjuk tojással vagy tofuval, de önmagában is megállja a helyét.

recept,recept fotó,cukkini,kapor,tejföl (14-18%),tofu, fehér,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukkini1.2kilogramm
ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt1evőkanál
kapor2evőkanál
kristálycukor1evőkanál
nemes babérlevél1darab
osztrigamártás1evőkanál
repceolaj3evőkanál
szezámmag1teáskanál
½teáskanál
tejföl (14-18%)250milliliter
tofu, fehér200gramm
tyúk tojás1darab
víz200milliliter

 

Recept

1. 

repceolaj 3 evőkanál  cukkini 1.2 kilogramm  víz 200 milliliter  kapor 2 evőkanál  nemes babérlevél 1 darab  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál   ½ teáskanál

A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.

2. 

tejföl (14-18%) 250 milliliter  tyúk tojás 1 darab  finomliszt 1 evőkanál  kristálycukor 1 evőkanál  ecet 1 evőkanál

Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, és a tojást majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk. Ízesíthetjük cukorral és ecettel.

3. 

tofu, fehér 200 gramm  osztrigamártás 1 evőkanál  szezámmag 1 teáskanál

A tofuk kockákra vágjuk, és mindkét oldalról olajon megsütjük. Kagyló mártással és szezámmaggal ízesíthetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit