Cukkinifőzelék tofuval
![Cukkinifőzelék tofuval](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001478/img_hu_4x3/cukkinifozelek-tofuval_00180.jpg)
Amikor az ember valami könnyű finomságra vágyik, jól jön ez a gyors és egyszerű kapros cukkini főzelék recept. Kínálhatjuk tojással vagy tofuval, de önmagában is megállja a helyét.
recept,recept fotó,cukkini,kapor,tejföl (14-18%),tofu, fehér,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 1.2 | kilogramm | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
kapor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
osztrigamártás | 1 | evőkanál | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
szezámmag | 1 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 250 | milliliter | |
tofu, fehér | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
repceolaj 3 evőkanál • cukkini 1.2 kilogramm • víz 200 milliliter • kapor 2 evőkanál • nemes babérlevél 1 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz adjuk. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001478/small/IMG_1198.jpg)
2.
tejföl (14-18%) 250 milliliter • tyúk tojás 1 darab • finomliszt 1 evőkanál • kristálycukor 1 evőkanál • ecet 1 evőkanál
Egy edényben összekeverjük a főzőtejszínt a liszttel, és a tojást majd a cukkini forró főzőlevéből is kanalazunk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a cukkinihoz adjuk. Ízesíthetjük cukorral és ecettel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001478/small/IMG_1199.jpg)
3.
tofu, fehér 200 gramm • osztrigamártás 1 evőkanál • szezámmag 1 teáskanál
A tofuk kockákra vágjuk, és mindkét oldalról olajon megsütjük. Kagyló mártással és szezámmaggal ízesíthetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001478/small/IMG_1202.jpg)
Jó étvágyat!