Cukkini főzelék

Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.
recept,recept fotó,cukkini,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szlovák receptek,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 1 4 | evőkanál kcal | |
cukkini | 1 ?? | darab kcal | |
finomliszt | 3 157 | evőkanál kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
kapor | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 2 41 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 0 ?? | kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal | |
ételízesítő | 1 0 | teáskanál kcal |
Recept
1.
cukkini 1 darab • hagyma 1 darab
Egy nagyobb cukkinit meghántunk, hosszában kettévágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a közepét. A hagymát finomra vágjuk.

2.
A cukkinit vastagabb csíkokra reszeljük, és enyhén megsózzuk.

3.
A hagymát olajon megdinszteljük.

4.
víz 300 milliliter
Hozzáadjuk a cukkinit, megkeverjük, és 3 perc elteltével vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk.

5.
kristálycukor 2 teáskanál • só • kapor • ételízesítő 1 teáskanál
Hozzáadunk cukrot, sót, podravkát és kaprot.

6.
finomliszt 3 evőkanál • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter
Egy tálban lisztet keverünk össze tejföllel és tejjel, és állandó keverés mellett hozzáöntjük a párolt cukkinihez. 3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

7.
A főzelékbe keverhetünk tojást, amelyet 3-4 percig főzzük, esetleg tálalhatjuk keményre főtt tojással.


Jó étvágyat!