szakacsreceptek.hu

Cukkini főzelék

     

Lágy krémes ízű sűrű tejfölös főzelék cukkiniből, főtt tojással tálalva.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Citromlé1evőkanál
Cuketti1darab
Finomliszt3evőkanál
Habtejszín (30-33%)200milliliter
Hagyma1darab
Kapor
Kristálycukor2teáskanál
Tyúk tojás
Víz300milliliter
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter
Ételízesítő1teáskanál

1. 

cuketti 1 db  hagyma 1 db

Egy nagyobb cukkinit meghántunk, hosszában kettévágjuk és egy kanál segítségével kiszedjük a közepét. A hagymát finomra vágjuk.

2. 

A cukkinit vastagabb csíkokra reszeljük, és enyhén megsózzuk.

3. 

A hagymát olajon megdinszteljük.

4. 

víz 300 ml

Hozzáadjuk a cukkinit, megkeverjük, és 3 perc elteltével vizet öntünk hozzá és fedő alatt 10 percig pároljuk.

5. 

kristálycukor 2 TK    kapor  ételízesítő 1 TK

Hozzáadunk cukrot, sót, podravkát és kaprot.

6. 

finomliszt 3 EK  habtejszín (30-33%) 200 ml  zsírszegény tej 1,5% 200 ml

Egy tálban lisztet keverünk össze tejföllel és tejjel, és állandó keverés mellett hozzáöntjük a párolt cukkinihez. 3 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

7. 

tyúk tojás

A főzelékbe keverhetünk tojást, amelyet 3-4 percig főzzük, esetleg tálalhatjuk keményre főtt tojással.

8. 

citromlé 1 EK

A végén citrom lével ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés