szakacsreceptek.hu

Gombamártás knédlivel

     

A knédlivel tálalt gombamártás, kitűnő, gyors és hús nélküli ebéd.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Finomliszt20gramm
Főzőtejszín200milliliter
Gomba500gramm
Hagyma80gramm
Olivaolaj4evőkanál
1teáskanál
Víz5evőkanál
Víz100milliliter
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

hagyma 80 g  olivaolaj 4 EK   1 TK  víz 5 EK  gomba 500 g  víz 100 ml  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  főzőtejszín 200 ml  finomliszt 20 g

Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, hozzáadunk sót, néhány kanál vizet, majd 5 percen keresztül pároljuk. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk paprikával, felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk. A tálban összekeverjük a tejet, a tejfölt és a lisztet, ráöntjük a gombára és a mártást sűrűre főzzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés