Gombamártás knédlivel
A knédlivel tálalt gombamártás, kitűnő, gyors és hús nélküli ebéd.
recept,recept fotó,gomba,Főzelékek és mártások,
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 20 | gramm | |
főzőtejszín | 200 | milliliter | |
gomba | 500 | gramm | |
hagyma | 80 | gramm | |
olivaolaj | 4 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 5 | evőkanál | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • olivaolaj 4 evőkanál • só 1 teáskanál • víz 5 evőkanál • gomba 500 gramm • víz 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • főzőtejszín 200 milliliter • finomliszt 20 gramm
Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, hozzáadunk sót, néhány kanál vizet, majd 5 percen keresztül pároljuk. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk paprikával, felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk. A tálban összekeverjük a tejet, a tejfölt és a lisztet, ráöntjük a gombára és a mártást sűrűre főzzük.

Jó étvágyat!