RECEPTEK

Gombamártás knédlivel

Gombamártás knédlivel

A knédlivel tálalt gombamártás, kitűnő, gyors és hús nélküli ebéd.

recept,recept fotó,gomba,Főzelékek és mártások,

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt20gramm
főzőtejszín200milliliter
gomba500gramm
hagyma80gramm
olivaolaj4evőkanál
1teáskanál
víz5evőkanál
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  olivaolaj 4 evőkanál   1 teáskanál  víz 5 evőkanál  gomba 500 gramm  víz 100 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  főzőtejszín 200 milliliter  finomliszt 20 gramm

Megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, hozzáadunk sót, néhány kanál vizet, majd 5 percen keresztül pároljuk. A gombát megmossuk, szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megszórjuk paprikával, felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk. A tálban összekeverjük a tejet, a tejfölt és a lisztet, ráöntjük a gombára és a mártást sűrűre főzzük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés