RECEPTEK

Tejfölös csirke szívek

Tejfölös csirke szívek

Egyszerű de annál finomabb recept csirke szívekből, sárgarépával és sampinyon mártással.

recept,recept fotó,csirkeaprólék - szív,gomba,főzőtejszín (10-12%-os),Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkeaprólék - szív500gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt1evőkanál
főzőtejszín (10-12%-os)200milliliter
gomba500gramm
hagyma70gramm
köménymag, darált¼teáskanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
repceolaj½deciliter
répa150gramm
1
víz300milliliter

 

Recept

1. 

répa 150 gramm  hagyma 70 gramm  repceolaj ½ deciliter  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  köménymag, darált ¼ teáskanál

A sárgarépát és a vörös hagymát felszeleteljük. Forró olajon pirítjuk kb 10 percig, borsozzuk.

2. 

csirkeaprólék - szív 500 gramm

A csirke szíveket félbe vágjuk és hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük és egy kevés ideig pirítjuk amíg egy kicsit ki nem fehéredik.

3. 

gomba 500 gramm

Majd hozzáadjuk a sampinyon gombát, amit előzőleg negyedekre vágtunk fel, és letakarva 40 percig együtt főzzük.

4. 

főzőtejszín (10-12%-os) 200 milliliter  finomliszt 1 evőkanál   1 Čl  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  víz 300 milliliter

Elkészítjük addig a habarást. A tejfölben lisztet keverünk szét. Hozzáadjuk a paprikát és a sót. Vízzel hígítjuk.

5. 

Amikor a szívecskék már puhára főltek, hozzá öntjük a habarást, majd felforraljuk hogy a mártás besűrűsödjön. Szükség szerint adhatunk hozzá vizet, vagy tejet, esetleg ízesítjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit