Tejfölös csirke szívek
Egyszerű de annál finomabb recept csirke szívekből, sárgarépával és sampinyon mártással.
recept,recept fotó,csirkeaprólék - szív,gomba,főzőtejszín (10-12%-os),Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkeaprólék - szív | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
finomliszt | 1 | evőkanál | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 200 | milliliter | |
gomba | 500 | gramm | |
hagyma | 70 | gramm | |
köménymag, darált | ¼ | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 1 | teáskanál | |
repceolaj | ½ | deciliter | |
répa | 150 | gramm | |
só | 1 | ||
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
répa 150 gramm • hagyma 70 gramm • repceolaj ½ deciliter • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • köménymag, darált ¼ teáskanál
A sárgarépát és a vörös hagymát felszeleteljük. Forró olajon pirítjuk kb 10 percig, borsozzuk.
2.
csirkeaprólék - szív 500 gramm
A csirke szíveket félbe vágjuk és hozzáadjuk a zöldséghez. Összekeverjük és egy kevés ideig pirítjuk amíg egy kicsit ki nem fehéredik.
3.
gomba 500 gramm
Majd hozzáadjuk a sampinyon gombát, amit előzőleg negyedekre vágtunk fel, és letakarva 40 percig együtt főzzük.
4.
főzőtejszín (10-12%-os) 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál • só 1 Čl • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • víz 300 milliliter
Elkészítjük addig a habarást. A tejfölben lisztet keverünk szét. Hozzáadjuk a paprikát és a sót. Vízzel hígítjuk.
5.
Amikor a szívecskék már puhára főltek, hozzá öntjük a habarást, majd felforraljuk hogy a mártás besűrűsödjön. Szükség szerint adhatunk hozzá vizet, vagy tejet, esetleg ízesítjük.
Jó étvágyat!