Gyors babfőzelék fehér babból
Egyszerűen elkészíthető babfőzelék konzerv fehér babból. Tükörtojással, zöldség vagy húsgolyókkal esetleg fasírozottal tálaljuk.
recept,recept fotó,fehér bab konzerv,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Sült zöldséges golyó recept | - | ||
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
finomliszt | 40 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
vaj | 1 | evőkanál | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • víz 500 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.
2.
fehér bab konzerv 500 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A konzerv babot leszűrjük és egy szita segítségével folyó víz alatt átöblítjük. Hozzáadjuk a burgonyához, együtt néhány babérlevéllel és egy kis cukorral.
3.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejfölt összekeverjük tejjel és liszttel.
4.
ecet 1 evőkanál • vaj 1 evőkanál
A habarást belekeverjük a főzelékbe, majd felforraljuk. Végül citromlével vagy ecettel ízesítjük. Ízlés szerint sózhatjuk és belekeverhetünk egy kis vajat.
Jó étvágyat!