Sampion gombamártás
Finom, lágy ízű. tejfölös gombamártás teli sampion gombával. Köretnek kiváló a rizs vagy a knédli.
recept,recept fotó,curry fűszerkeverék,gomba,Főzelékek és mártások,Vegetáriánus receptek,
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
curry fűszerkeverék | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 40 | gramm | |
gomba | 500 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
hagyma | 200 | gramm | |
repceolaj | 30 | milliliter | |
só | 1 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 100 | milliliter | |
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • repceolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
4.
só 1 teáskanál • víz 300 milliliter
Hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, megkeverjük és vizel felöntjük, 10 percig pároljuk.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 100 milliliter • habtejszín (30-33%) 200 milliliter • finomliszt 40 gramm
A tejben és a tejszínben lisztet habarunk szét. A habarást rá öntjük a gombára.
6.
Felforraljuk
Jó étvágyat!