Pikáns paradicsom mártás

Ezt a szószt elég nagy mennyiségben érdemes elkészíteni,hogy az ízek tökéletes harmóniája bármilyen tészta, hús étel mellé remek társ lehessen. :)
recept,recept fotó,pepperóni konzerv,paradicsomszósz,hámozott paradicsom konzerv,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›Hozzávalók
Hozzávalók
Töltött sertés hús recept | 0 ?? | kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 92 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 2 37 | teáskanál kcal | |
paradicsomszósz | 500 340 | gramm kcal | |
pepperóni konzerv | 1 ?? | darab kcal | |
szárított hagyma | 1 52 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
víz | 300 0 | milliliter kcal | |
víz | 2 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
pepperóni konzerv 1 darab • víz 300 milliliter
A pepperoni paprikát 15 percig főzzük a vízben. Majd kivesszük belőle.

2.
paradicsomszósz 500 gramm • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál
Hozzáadjuk a paradicsompürét, sót és a cukrot.

3.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm
A konzerv paradicsomot felszeleteljük és a lével együtt a mártáshoz adjuk. Felforraljuk...

4.
kukoricakeményítő 2 teáskanál • víz 2 evőkanál
....és besűrítjük kukorica keményítővel amelyet a vízben elkevertünk.

5.
szárított hagyma 1 evőkanál • ecet 1 evőkanál
A végén hozzáadjuk a szárított hagymát vagy a szárított hagyma szárat. Ecettel ízesítjük.


Jó étvágyat!