szakacsreceptek.hu

Paradicsom mártás

    

Egyszerű paradicsom mártás, konzerv paradicsomból.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
ecet2evőkanál
hámozott paradicsom konzerv800gramm
kristálycukor2evőkanál
kukoricakeményítő25gramm
nemes babérlevél2darab
½teáskanál
víz450milliliter

1. 

víz 400 milliliter  kristálycukor 2 evőkanál   ½ teáskanál  ecet 2 evőkanál  nemes babérlevél 2 darab

A vizet cukorral,. sóval ,ecettel és babér levéllel felforraljuk.

2. 

hámozott paradicsom konzerv 800 gramm

Hozzáadjuk a felszeletelt konzerv paradicsomot és a paradicsom levét és felforraljuk.

3. 

kukoricakeményítő 25 gramm  víz 50 milliliter

A mártást kukorica lisztel sűrítjük, amelyet egy kevés vízben elkeverünk és állandó keverés mellet beleöntjük a mártásba és felforraljuk. Ízlés szerint hozzáadunk cukrot , sót vagy ecetet.

4. 

Kivesszük belőle a babér leveleket és botmixerrel simára keverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés