Paradicsom mártás

Egyszerű paradicsom mártás, konzerv paradicsomból.
recept,recept fotó,hámozott paradicsom konzerv,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 800 184 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 121 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 25 91 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
víz | 450 995 | milliliter kcal |
Recept
1.
víz 400 milliliter • kristálycukor 2 evőkanál • só ½ teáskanál • ecet 2 evőkanál • nemes babérlevél 2 darab
A vizet cukorral,. sóval ,ecettel és babér levéllel felforraljuk.

2.
hámozott paradicsom konzerv 800 gramm
Hozzáadjuk a felszeletelt konzerv paradicsomot és a paradicsom levét és felforraljuk.

3.
kukoricakeményítő 25 gramm • víz 50 milliliter
A mártást kukorica lisztel sűrítjük, amelyet egy kevés vízben elkeverünk és állandó keverés mellet beleöntjük a mártásba és felforraljuk. Ízlés szerint hozzáadunk cukrot , sót vagy ecetet.

4.
Kivesszük belőle a babér leveleket és botmixerrel simára keverjük.

Jó étvágyat!