szakacsreceptek.hu

Paradicsom mártás

     

Egyszerű paradicsom mártás, konzerv paradicsomból.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Ecet2evőkanál
Hámozott paradicsom konzerv800gramm
Kristálycukor2evőkanál
Kukoricakeményítő25gramm
Nemes babérlevél2darab
½teáskanál
Víz450milliliter

1. 

víz 400 ml  kristálycukor 2 EK   ½ TK  ecet 2 EK  nemes babérlevél 2 db

A vizet cukorral,. sóval ,ecettel és babér levéllel felforraljuk.

2. 

hámozott paradicsom konzerv 800 g

Hozzáadjuk a felszeletelt konzerv paradicsomot és a paradicsom levét és felforraljuk.

3. 

kukoricakeményítő 25 g  víz 50 ml

A mártást kukorica lisztel sűrítjük, amelyet egy kevés vízben elkeverünk és állandó keverés mellet beleöntjük a mártásba és felforraljuk. Ízlés szerint hozzáadunk cukrot , sót vagy ecetet.

4. 

Kivesszük belőle a babér leveleket és botmixerrel simára keverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés