szakacsreceptek.hu

Pirított csirkemáj hagymával és paradicsommal.

    

Tálalás előtt sózzuk és rizzsel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csirkemáj500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma400gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
kristálycukor1teáskanál
sertészsír30gramm
szurokfű (oregánó)1teáskanál

1. 

hagyma 400 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk és félholdakra szeleteljük fel. Majd zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát.

2. 

csirkemáj 500 gramm

A csirkemájat alaposan megmossuk.

3. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

A paradicsomot felszeleteljük...

4. 

kristálycukor 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szurokfű (oregánó) 1 teáskanál

...és együtt a lével amiben volt a paradicsom hozzáadjuk a pirított hagymához. Cukrot szórunk hozzá, borsot és oregánot és összekeverjük...

5. 

...majd a csirkemájat is hozzá adjuk.

6. 

Összekeverjük és lefedve puhára pároljuk ( 10-15 percig ).

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés