RECEPTEK

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.

recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó, sárga, felezett, szárított

500

1705

gramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

30

105

gramm

kcal

fokhagyma

4

22

gerezd

kcal

hagyma

0

??

kcal

repceolaj

0

??

kcal

2

0

teáskanál

kcal

víz

1.5

0

liter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

200

96

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm

A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és átválogatjuk. Eltávolítjuk az esetleges kövecskéket, illetve egyéb szemetet.

A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és...

2. 

víz 1.5 liter   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel, aztán a vizet leöntjük, és így a sárgaborsót többször átmossuk. Végezetül egy lábasban az előírt vízmennyiségben főzzük. Sózzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük kb 60 percig. Amennyiben felezett sárgaborsót használunk, akkor nincs szükség áztatásra.

Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel,...

3. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 30 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A megfőzés után a borsót botmixerrel pürésítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a borsóhoz, és forrásba hozzuk. A végén hozzáadunk préselt foghagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

A megfőzés után a borsót botmixerrel...

4. 

hagyma  repceolaj

A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk. Tálalásnál a sárgaborsó főzeléket a hagymával megszórjuk.

A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés