szakacsreceptek.hu

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Borsó, sárga, felezett, szárított500gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt30gramm
Fokhagyma4gerezd
Hagymag
Repceolaj
2teáskanál
Víz1.5liter
Zsírszegény tej 1,5%200milliliter

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 500 g

A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és átválogatjuk. Eltávolítjuk az esetleges kövecskéket, illetve egyéb szemetet.

2. 

víz 1.5 l   2 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel, aztán a vizet leöntjük, és így a sárgaborsót többször átmossuk. Végezetül egy lábasban az előírt vízmennyiségben főzzük. Sózzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük kb 60 percig. Amennyiben felezett sárgaborsót használunk, akkor nincs szükség áztatásra.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  finomliszt 30 g  fokhagyma 4 gerezd

A megfőzés után a borsót botmixerrel pürésítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a borsóhoz, és forrásba hozzuk. A végén hozzáadunk préselt foghagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

4. 

hagyma  repceolaj

A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk. Tálalásnál a sárgaborsó főzeléket a hagymával megszórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés