RECEPTEK

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.

recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó, sárga, felezett, szárított500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt30gramm
fokhagyma4gerezd
hagyma-
repceolaj-
2teáskanál
víz1.5liter
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm

A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és átválogatjuk. Eltávolítjuk az esetleges kövecskéket, illetve egyéb szemetet.

2. 

víz 1.5 liter   2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel, aztán a vizet leöntjük, és így a sárgaborsót többször átmossuk. Végezetül egy lábasban az előírt vízmennyiségben főzzük. Sózzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük kb 60 percig. Amennyiben felezett sárgaborsót használunk, akkor nincs szükség áztatásra.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  finomliszt 30 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A megfőzés után a borsót botmixerrel pürésítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a borsóhoz, és forrásba hozzuk. A végén hozzáadunk préselt foghagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

4. 

hagyma  repceolaj

A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk. Tálalásnál a sárgaborsó főzeléket a hagymával megszórjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit