Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék főtt füstölt hússal, megszórva pirított hagymával, és finom friss kenyérrel a legfinomabb.
recept,recept fotó,borsó, sárga, felezett, szárított,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›Hozzávalók
Hozzávalók
borsó, sárga, felezett, szárított | 500 1705 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 0 ?? | kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1.5 0 | liter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
borsó, sárga, felezett, szárított 500 gramm
A száraz sárgaborsót kiöntjük az asztalra és átválogatjuk. Eltávolítjuk az esetleges kövecskéket, illetve egyéb szemetet.

2.
víz 1.5 liter • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Beleszórjuk egy tálba, és felöntjük vízzel, aztán a vizet leöntjük, és így a sárgaborsót többször átmossuk. Végezetül egy lábasban az előírt vízmennyiségben főzzük. Sózzuk és fűszerezzük. Puhára főzzük kb 60 percig. Amennyiben felezett sárgaborsót használunk, akkor nincs szükség áztatásra.

3.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • finomliszt 30 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A megfőzés után a borsót botmixerrel pürésítjük. A tejben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a borsóhoz, és forrásba hozzuk. A végén hozzáadunk préselt foghagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

4.
A hagymát megpucoljuk, olajon pirosra pirítjuk. Tálalásnál a sárgaborsó főzeléket a hagymával megszórjuk.

Jó étvágyat!