RECEPTEK

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept egy lencséből készült finom krémes főzelékre, krumplival és tükörtojással.

recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

5

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

250

230

gramm

kcal

ecet

2

13

evőkanál

kcal

fekete bors, őrölt

¼

5

teáskanál

kcal

finomliszt

80

278

gramm

kcal

fokhagyma

1

6

gerezd

kcal

lencse

170

567

gramm

kcal

napraforgó olaj

80

720

milliliter

kcal

nemes babérlevél

2

??

darab

kcal

petrezselyem zöldje

0

??

kcal

piros paprika, őrölt

½

8

teáskanál

kcal

szegfűbors

1

??

darab

kcal

1

0

teáskanál

kcal

víz

700

0

milliliter

kcal

zsírszegény tej 1,5%

500

240

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

lencse 170 gramm  víz 500 milliliter

Az átválogatott és megmosott lencsét vízben félkeményre főzzük.

Az átválogatott és megmosott lencsét vízben...

2. 

burgonya 250 gramm   1 teáskanál  nemes babérlevél 2 darab  szegfűbors 1 darab  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  fokhagyma 1 gerezd

Ezután hozzáadjuk a sót, kockákra vágott megpucolt burgonyát, babárlevelet, fehér borsot, fekete borsot és foghagymát.

Ezután hozzáadjuk a sót, kockákra vágott...

3. 

napraforgó olaj 80 milliliter  finomliszt 80 gramm  piros paprika, őrölt ½ teáskanál  víz 200 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter

Forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az őrölt piros paprikát és a rántást felöntjük hideg vízzel és tejjel.

Forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk...

4. 

ecet 2 evőkanál  petrezselyem zöldje

A rántást jól szétkeverjük, így nem csomósodik. Beleöntjük a főzelékbe, rövid ideig főzzük. A főzeléket egy pici ecettel ízlés szerint ízesítjük, és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük. Tükörtojással, vagy virslivel tálaljuk.

A rántást jól szétkeverjük, így nem...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés