Lencse masala dál
A zseniális lencsés fogás elkészítése egyáltalán nem bonyolult és hosszadalmas, az egyetlen kihívást a sokféle fűszer jelentheti, de aki szereti az indiai ízvilágot, az a beszerzett fűszereket rengeteg módon felhasználhatja, akár klasszikusabb ételeink megbolondítására is!
recept,recept fotó,vöröslencse,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Indiai receptek
Főzelékek és mártások
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Szárított görögszénalevél | 2 | teáskanál | |
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
nemes babérlevél | 1 | darab | |
paradicsom | 150 | gramm | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | 1 | csipet | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 750 | milliliter | |
vöröslencse | 500 | gramm | |
őrölt gyömbér | ¼ | teáskanál |
Recept
3.
Szárított görögszénalevél 2 teáskanál
Miután a lencse puhára főtt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a görögszénát.
4.
vaj 40 gramm • hagyma 100 gramm • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • nemes babérlevél 1 darab
A hagymát lassan sütjük a vajon, köménnyel és babérlevéllel.
5.
só 1 csipet • fokhagyma 3 gerezd • őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Kurkumával, sóval, apróra vágott fokhagymával és gyömbérrel ízesítjük. Ha pikánsan szeretjük adhatunk hozzá egy kevés csili paprikát.
8.
Az egészet a lencséhez keverjük.
Jó étvágyat!