szakacsreceptek.hu

Lencse masala dál

    

A zseniális lencsés fogás elkészítése egyáltalán nem bonyolult és hosszadalmas, az egyetlen kihívást a sokféle fűszer jelentheti, de aki szereti az indiai ízvilágot, az a beszerzett fűszereket rengeteg módon felhasználhatja, akár klasszikusabb ételeink megbolondítására is!

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Szárított görögszénalevél 2teáskanál
Garam masala fűszer1teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
nemes babérlevél1darab
paradicsom150gramm
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
1teáskanál
1csipet
vaj40gramm
víz750milliliter
vöröslencse500gramm
őrölt gyömbér¼teáskanál

1. 

vöröslencse 500 gramm

A lencsét háromszor mossuk át, hideg vízben.

2. 

víz 750 milliliter   1 teáskanál

A lencsét öntjük fel vízzel és 15 percig főzzük.

3. 

Szárított görögszénalevél  2 teáskanál

Miután a lencse puhára főtt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a görögszénát.

4. 

vaj 40 gramm  hagyma 100 gramm  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  nemes babérlevél 1 darab

A hagymát lassan sütjük a vajon, köménnyel és babérlevéllel.

5. 

 1 csipet  fokhagyma 3 gerezd  őrölt gyömbér ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál

Kurkumával, sóval, apróra vágott fokhagymával és gyömbérrel ízesítjük. Ha pikánsan szeretjük adhatunk hozzá egy kevés csili paprikát.

6. 

paradicsom 150 gramm

Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és puhára főzzük.

7. 

Garam masala fűszer 1 teáskanál

A végén hozzáadjuk a Garam masalát.

8. 

Az egészet a lencséhez keverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés