Lencse masala dál

A zseniális lencsés fogás elkészítése egyáltalán nem bonyolult és hosszadalmas, az egyetlen kihívást a sokféle fűszer jelentheti, de aki szereti az indiai ízvilágot, az a beszerzett fűszereket rengeteg módon felhasználhatja, akár klasszikusabb ételeink megbolondítására is!
recept,recept fotó,vöröslencse,Főzelékek és mártások,Indiai receptek,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Szárított görögszénalevél | 2 ?? | teáskanál kcal | |
Garam masala fűszer | 1 ?? | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ ?? | teáskanál kcal | |
nemes babérlevél | 1 ?? | darab kcal | |
paradicsom | 150 38 | gramm kcal | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ ?? | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
vaj | 40 294 | gramm kcal | |
víz | 750 1658 | milliliter kcal | |
vöröslencse | 500 ?? | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ¼ 2 | teáskanál kcal |
Recept

3.
Szárított görögszénalevél 2 teáskanál
Miután a lencse puhára főtt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a görögszénát.

4.
vaj 40 gramm • hagyma 100 gramm • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál • nemes babérlevél 1 darab
A hagymát lassan sütjük a vajon, köménnyel és babérlevéllel.

5.
só 1 csipet • fokhagyma 3 gerezd • őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál
Kurkumával, sóval, apróra vágott fokhagymával és gyömbérrel ízesítjük. Ha pikánsan szeretjük adhatunk hozzá egy kevés csili paprikát.



8.
Az egészet a lencséhez keverjük.

Jó étvágyat!