szakacsreceptek.hu

Gombás-szalonnás knédli

    

Finom és laktató knédli tipikus zsemlemorzsával, amely gombával és szalonnával van kiegészítve.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

kifli 6 darab  zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter  szerecsendió - virág ¼ teáskanál   ½ teáskanál

A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2. 

gomba 120 gramm  póréhagyma 80 gramm  füstölt sertésoldalas 100 gramm    fehér bors, őrölt

A sampinyont, póréhagymát (esetleg zöldhagymát) és füstölt oldalast apróra vágjuk. Az egészet egy tepsiben pirítjuk, amíg az egész massza össze nem áll.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter  tyúk tojás 3 darab  darás liszt 250 gramm

Tojássárgájából, tejből és lisztből lágy tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végén hozzáadjuk a gombás szalonnás masszát, és a tojásfehérjéből felvert habot.

4. 

A tésztából golyó formákat csinálunk, és gőzfürdőben (esetleg párolóedényben) 20 - 25 percig főzzük. A knédliket főzhetjük vízben is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés