szakacsreceptek.hu

Gombás-szalonnás knédli

     

Finom és laktató knédli tipikus zsemlemorzsával, amely gombával és szalonnával van kiegészítve.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. 

kifli 6 db  zsírszegény tej 1,5% 2 dl  szerecsendió - virág ¼ TK   ½ TK

A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2. 

gomba 120 g  póréhagyma 80 g  füstölt sertésoldalas 100 g    fehér bors, őrölt

A sampinyont, póréhagymát (esetleg zöldhagymát) és füstölt oldalast apróra vágjuk. Az egészet egy tepsiben pirítjuk, amíg az egész massza össze nem áll.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 3 dl  tyúk tojás 3 db  darás liszt 250 g

Tojássárgájából, tejből és lisztből lágy tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végén hozzáadjuk a gombás szalonnás masszát, és a tojásfehérjéből felvert habot.

4. 

A tésztából golyó formákat csinálunk, és gőzfürdőben (esetleg párolóedényben) 20 - 25 percig főzzük. A knédliket főzhetjük vízben is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés