Gombás-szalonnás knédli

Finom és laktató knédli tipikus zsemlemorzsával, amely gombával és szalonnával van kiegészítve.
recept,recept fotó,szerecsendió - virág,gomba,füstölt sertésoldalas,Knédli,Receptek ételpárolókhoz,Cseh receptek,
Knédli
Cseh receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
darás liszt | 250 873 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
füstölt sertésoldalas | 100 361 | gramm kcal | |
gomba | 120 20 | gramm kcal | |
kifli | 6 ?? | darab kcal | |
póréhagyma | 80 37 | gramm kcal | |
szerecsendió - virág | ¼ 7 | teáskanál kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 5 240 | deciliter kcal |
Recept
1.
kifli 6 darab • zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • szerecsendió - virág ¼ teáskanál • só ½ teáskanál
A kifliket apró kockákra vágjuk, és aranysárgára sütjük kb 20 percig 150 fokon. Leöntjük tejjel, amelyhez apróra vágott petrezselyemzöldjét, egy csipetnyi szerecsendiót és sót adtunk hozzá.

2.
gomba 120 gramm • póréhagyma 80 gramm • füstölt sertésoldalas 100 gramm • só • fehér bors, őrölt
A sampinyont, póréhagymát (esetleg zöldhagymát) és füstölt oldalast apróra vágjuk. Az egészet egy tepsiben pirítjuk, amíg az egész massza össze nem áll.

3.
zsírszegény tej 1,5% 3 deciliter • tyúk tojás 3 darab • darás liszt 250 gramm
Tojássárgájából, tejből és lisztből lágy tésztát keverünk, amelyet hozzáadunk a kiflikhez. A végén hozzáadjuk a gombás szalonnás masszát, és a tojásfehérjéből felvert habot.

4.
A tésztából golyó formákat csinálunk, és gőzfürdőben (esetleg párolóedényben) 20 - 25 percig főzzük. A knédliket főzhetjük vízben is.

Jó étvágyat!