Párolt burgonya korai káposztával
Nagyon finom, könnyű, nyári köret. A burgonya egy könnyű fő ételként is fogyasztható ebédre vagy vacsorára
recept,recept fotó,újkrumpli,korai fejes káposzta,Burgonyából készült köretek,Laktózmentes ,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Laktózmentes Gluténmentes Szezonális receptek Szezon - Fehér korai káposzta Szezon - Újkrumpli
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
korai fejes káposzta | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 3 | evőkanál | |
víz | - | ||
újkrumpli | 800 | gramm |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
só 1.5 teáskanál • víz 3 evőkanál
A burgonyát hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Összekeverjük...
4.
...letakarjuk és 15-20 percig pároljuk. Gyakran keverjük, és szükség szerint adjunk hozzá kanalanként vizet.
5.
korai fejes káposzta 250 gramm • fokhagyma 1 gerezd
A káposztát megpucoljuk, vastagan lereszeljük. A fokhagymát megpucoljuk.
6.
A párolt burgonyához hozzáadjuk a káposztát, a préselt fokhagymát és összekeverjük. Letakarjuk és 2-3 percig még pároljuk.
7.
Levesszük a fedőt a burgonyáról és még 5 percig sütjük, nagyobb hőfokon. Ha megsült azonnal tálalhatjuk.
8.
A burgonya főételként nagyon finom egy csésze kefírrel.
Jó étvágyat!