szakacsreceptek.hu

Párolt burgonya korai káposztával

    

Nagyon finom, könnyű, nyári köret. A burgonya egy könnyű fő ételként is fogyasztható ebédre vagy vacsorára

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
fokhagyma1gerezd
hagyma150gramm
korai fejes káposzta250gramm
napraforgó olaj4evőkanál
1.5teáskanál
víz3evőkanál
víz-
újkrumpli800gramm

1. 

hagyma 150 gramm  napraforgó olaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

újkrumpli 800 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, karikákra vágjuk.

3. 

 1.5 teáskanál  víz 3 evőkanál

A burgonyát hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Összekeverjük...

4. 

víz

...letakarjuk és 15-20 percig pároljuk. Gyakran keverjük, és szükség szerint adjunk hozzá kanalanként vizet.

5. 

korai fejes káposzta 250 gramm  fokhagyma 1 gerezd

A káposztát megpucoljuk, vastagan lereszeljük. A fokhagymát megpucoljuk.

6. 

A párolt burgonyához hozzáadjuk a káposztát, a préselt fokhagymát és összekeverjük. Letakarjuk és 2-3 percig még pároljuk.

7. 

Levesszük a fedőt a burgonyáról és még 5 percig sütjük, nagyobb hőfokon. Ha megsült azonnal tálalhatjuk.

8. 

A burgonya főételként nagyon finom egy csésze kefírrel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés