Párolt burgonya korai káposztával
Nagyon finom, könnyű, nyári köret. A burgonya egy könnyű fő ételként is fogyasztható ebédre vagy vacsorára
recept,recept fotó,újkrumpli,korai fejes káposzta,Burgonyából készült köretek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Burgonyából készült köretek
kategóriak
Burgonyából készült köretek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Fehér korai káposzta Szezon - Újkrumpli
Hozzávalók
Hozzávalók
fokhagyma | 1 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
korai fejes káposzta | 250 | gramm | |
napraforgó olaj | 4 | evőkanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
víz | 3 | evőkanál | |
víz | - | ||
újkrumpli | 800 | gramm |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
só 1.5 teáskanál • víz 3 evőkanál
A burgonyát hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és felöntjük egy kevés vízzel. Összekeverjük...
4.
...letakarjuk és 15-20 percig pároljuk. Gyakran keverjük, és szükség szerint adjunk hozzá kanalanként vizet.
5.
korai fejes káposzta 250 gramm • fokhagyma 1 gerezd
A káposztát megpucoljuk, vastagan lereszeljük. A fokhagymát megpucoljuk.
6.
A párolt burgonyához hozzáadjuk a káposztát, a préselt fokhagymát és összekeverjük. Letakarjuk és 2-3 percig még pároljuk.
7.
Levesszük a fedőt a burgonyáról és még 5 percig sütjük, nagyobb hőfokon. Ha megsült azonnal tálalhatjuk.
8.
A burgonya főételként nagyon finom egy csésze kefírrel.
Jó étvágyat!