szakacsreceptek.hu

Túró golyók szederrel

    

Túró golyók finom édes fahéjas szederrel, pirított zsemlemorzsával megszórva és vajjal leöntve.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
búzadara60gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
kristálycukor50gramm
kristálycukor½teáskanál
lágy túró250gramm
porcukor1evőkanál
szeder350gramm
-
tyúk tojás1darab
vaj3evőkanál
víz1evőkanál
zsemlemorzsa2evőkanál

1. 

lágy túró 250 gramm  tyúk tojás 1 darab  búzadara 60 gramm    kristálycukor ½ teáskanál

Egy tálba belerakjuk a túrót, tojást, búzadarát, egy pici sót és egy kevés cukrot. Lágy tésztát gyúrunk.

2. 

A tésztából 12 golyó formát készítünk, majd 10 percig pihenni hagyjuk.

3. 

szeder 350 gramm

A szedret megmossuk...

4. 

kristálycukor 50 gramm  víz 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  vaj 1 evőkanál  zsemlemorzsa 2 evőkanál  porcukor 1 evőkanál

...és egy edénybe helyezzük, cukrot, vizet, fahéjat adunk hozzá és (3-5 percig) főzzük. Óvatosan keverjük hogy ne törjenek szét. Egy tepsiben vajat olvasztunk fel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és rövid ideig megpirítjuk. Majd cukrot keverünk hozzá.

5. 

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, bele rakjuk a golyókat és miután a felszínre jöttek még 5 percig főzzük.

6. 

A golyókat kiszedjük....

7. 

...hűlni hagyjuk.

8. 

vaj 2 evőkanál

Tányérra helyezzük és hozzáadjuk a szedret, megszórjuk pirított zsemlemorzsával és leöntjük az olvasztott vajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés