Sárgabarack gombóc
Nagymamáink konyhájából a hagyományos sárgabarack gombóc receptje. Ízlés szerint fogyasztjuk megszórva zsemlemorzsával, mákkal vagy őrölt dióval.
recept,recept fotó,sárgabarack ,Édes ételek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
porcukor | 4 | evőkanál | |
rétesliszt | 360 | gramm | |
rétesliszt | 0 | ||
sárgabarack | 14 | darab | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 300 | milliliter | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | - | ||
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál | |
őrölt mák | 4 | evőkanál |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter
A tejet felmelegítjük de vigyázzunk hogy ne forrjon fel.
2.
rétesliszt 360 gramm • só 1 csipet
Egy tálba beleszórjuk a lisztet,egy csipetnyi sót és a meleg tejet Összekeverjük.
7.
...és a barackot becsomagoljuk a tésztába. Ahol a tésztát összecsukjuk megkenjük vízzel.
8.
Egy fazékban vizet forralunk és belerakjuk a gombócokat.
9.
Közepes lángon főzzük a gombócokat amíg a felszínre úsznak, kb 20 percig. Miután a gombócok a felszínre úsztak még 5 percig főzzük közepes lángon.
10.
zsemlemorzsa 4 evőkanál • porcukor 2 evőkanál
Egy lábasban szárazon megpirítjuk a szemlemorzsát. Miután kihűlt porcukrot keverünk hozzá.
11.
őrölt mák 4 evőkanál • porcukor 2 evőkanál
Ha mákos gombócot szeretnénk, akkor az őrölt mákhoz egyszerűen hozzákeverjük a porcukrot.
Jó étvágyat!