szakacsreceptek.hu

Sárgabarack gombóc

    

Nagymamáink konyhájából a hagyományos sárgabarack gombóc receptje. Ízlés szerint fogyasztjuk megszórva zsemlemorzsával, mákkal vagy őrölt dióval.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
porcukor4evőkanál
rétesliszt360gramm
rétesliszt0
sárgabarack 14darab
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás1darab
vaj-
zsemlemorzsa4evőkanál
őrölt mák4evőkanál

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

A tejet felmelegítjük de vigyázzunk hogy ne forrjon fel.

2. 

rétesliszt 360 gramm   1 csipet

Egy tálba beleszórjuk a lisztet,egy csipetnyi sót és a meleg tejet Összekeverjük.

3. 

tyúk tojás 1 darab

Hozzáadjuk a tojásokat és egy kompakt tésztát készítünk el.

4. 

rétesliszt

A tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd áthajtogatjuk.

5. 

rétesliszt

A felületet újra lisztezzük és a tésztát hengereljük kb 3 mm vastagra.

6. 

sárgabarack  14 darab

A tésztát négyszögekre vágjuk a sárgabarack méretéhez...

7. 

...és a barackot becsomagoljuk a tésztába. Ahol a tésztát összecsukjuk megkenjük vízzel.

8. 

Egy fazékban vizet forralunk és belerakjuk a gombócokat.

9. 

Közepes lángon főzzük a gombócokat amíg a felszínre úsznak, kb 20 percig. Miután a gombócok a felszínre úsztak még 5 percig főzzük közepes lángon.

10. 

zsemlemorzsa 4 evőkanál  porcukor 2 evőkanál

Egy lábasban szárazon megpirítjuk a szemlemorzsát. Miután kihűlt porcukrot keverünk hozzá.

11. 

őrölt mák 4 evőkanál  porcukor 2 evőkanál

Ha mákos gombócot szeretnénk, akkor az őrölt mákhoz egyszerűen hozzákeverjük a porcukrot.

12. 

vaj

A gombócokat megszórjuk mákkal, dióval vagy zsemlemorzsával és leöntjük olvasztott vajjal.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés