Csokoládés vakondtúrás torta
Egy igazi kedvenc a gyermekek körében, amely több generáción át hódít. Ezért kikerestük a legjobban bevált receptet, amely segítségével az elkészítése egyszerű. Nem marad más hátra, csak kiélvezni a mennyei ízét!
recept,recept fotó,csokoládé,csokoládé,banán,mascarpone,habtejszín (30-33%),Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 4 | darab | |
csokoládé | 130 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 300 | milliliter | |
kakaó | 40 | gramm | |
kristálycukor | 140 | gramm | |
mascarpone | 500 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
rétesliszt | 170 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | 1 | csipet | |
sütőpor | 1 | csomag | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 70 | milliliter | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
vaj | - |
Recept


3.
vaj 80 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 70 milliliter
A tojássárgákba belekeverjük a puha vajat, olajat és egy kis tejet.

4.
kakaó 40 gramm • csokoládé 80 gramm
Belekeverjük a kakaót és a kissé kihűlt csokoládét, amelyet párán olvasztottunk fel.

5.
rétesliszt 170 gramm • sütőpor 1 csomag
Belekeverjük a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport.

6.
Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.


8.
A tésztát beleöntjük a formába.

9.
30 percig 180°C fokon sütjük.

10.
A lehűlt piskótába mélyedést vájunk úgy, hogy az alján és az oldalain is minimum 1,5cm-es piskótaréteg maradjon.


12.
mascarpone 500 gramm • habtejszín (30-33%) 300 milliliter
Egy tálba beletesszük a mascarponet, és hozzáöntjük a habtejszínt. Habosítjuk.


14.
...és belekeverjük a krémbe.

15.
A krémet rákenjük a banánokra és egy domb formát alkotunk belőle.

16.
A krémet megszórjuk felmorzsolt piskótával, amely felmaradt a mélyedés elkészítéséből.

Jó étvágyat!