RECEPTEK

Csokoládés vakondtúrás torta

Csokoládés vakondtúrás torta

Egy igazi kedvenc a gyermekek körében, amely több generáción át hódít. Ezért kikerestük a legjobban bevált receptet, amely segítségével az elkészítése egyszerű. Nem marad más hátra, csak kiélvezni a mennyei ízét!

recept,recept fotó,csokoládé,csokoládé,banán,mascarpone,habtejszín (30-33%),Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán4darab
csokoládé130gramm
habtejszín (30-33%)300milliliter
kakaó40gramm
kristálycukor140gramm
mascarpone500gramm
napraforgó olaj80milliliter
rétesliszt170gramm
rétesliszt-
1csipet
sütőpor1csomag
teljes zsírtartalmú tej 3,5%70milliliter
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj80gramm
vaj-

 

Recept

1. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 140 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

vaj 80 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 70 milliliter

A tojássárgákba belekeverjük a puha vajat, olajat és egy kis tejet.

4. 

kakaó 40 gramm  csokoládé 80 gramm

Belekeverjük a kakaót és a kissé kihűlt csokoládét, amelyet párán olvasztottunk fel.

5. 

rétesliszt 170 gramm  sütőpor 1 csomag

Belekeverjük a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport.

6. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

7. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

8. 

A tésztát beleöntjük a formába.

9. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

A lehűlt piskótába mélyedést vájunk úgy, hogy az alján és az oldalain is minimum 1,5cm-es piskótaréteg maradjon.

11. 

banán 4 darab

A mélyedésbe belerakjuk a banánt.

12. 

mascarpone 500 gramm  habtejszín (30-33%) 300 milliliter

Egy tálba beletesszük a mascarponet, és hozzáöntjük a habtejszínt. Habosítjuk.

13. 

csokoládé 50 gramm

A csokoládét lágyra lereszeljük...

14. 

...és belekeverjük a krémbe.

15. 

A krémet rákenjük a banánokra és egy domb formát alkotunk belőle.

16. 

A krémet megszórjuk felmorzsolt piskótával, amely felmaradt a mélyedés elkészítéséből.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit