RECEPTEK

Csokoládés vakondtúrás torta

Csokoládés vakondtúrás torta

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Egy igazi kedvenc a gyermekek körében, amely több generáción át hódít. Ezért kikerestük a legjobban bevált receptet, amely segítségével az elkészítése egyszerű. Nem marad más hátra, csak kiélvezni a mennyei ízét!

recept,recept fotó,csokoládé,csokoládé,banán,mascarpone,habtejszín (30-33%),Torták

Torták

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  

Hozzávalók

Hozzávalók

banán

4

342

darab

kcal

csokoládé

130

667

gramm

kcal

habtejszín (30-33%)

300

933

milliliter

kcal

kakaó

40

123

gramm

kcal

kristálycukor

140

563

gramm

kcal

mascarpone

500

1935

gramm

kcal

napraforgó olaj

80

720

milliliter

kcal

rétesliszt

170

606

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

1

0

csipet

kcal

sütőpor

1

??

csomag

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

70

45

milliliter

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

vaj

80

588

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

 

Recept

1. 

tojásfehérje 5 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk....

2. 

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 140 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük....

3. 

vaj 80 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 70 milliliter

A tojássárgákba belekeverjük a puha vajat, olajat és egy kis tejet.

A tojássárgákba belekeverjük a puha vajat,...

4. 

kakaó 40 gramm  csokoládé 80 gramm

Belekeverjük a kakaót és a kissé kihűlt csokoládét, amelyet párán olvasztottunk fel.

Belekeverjük a kakaót és a kissé kihűlt...

5. 

rétesliszt 170 gramm  sütőpor 1 csomag

Belekeverjük a lisztet, amelybe előzőleg belekevertük a sütőport.

Belekeverjük a lisztet, amelybe előzőleg...

6. 

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből készült habot.

Lágyan belekeverjük a tojásfehérjéből...

7. 

vaj  rétesliszt

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük liszttel.

A sütőformát vajjal kikenjük és meghintjük...

8. 

A tésztát beleöntjük a formába.

A tésztát beleöntjük a formába....

9. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

30 percig 180°C fokon sütjük....

10. 

A lehűlt piskótába mélyedést vájunk úgy, hogy az alján és az oldalain is minimum 1,5cm-es piskótaréteg maradjon.

A lehűlt piskótába mélyedést vájunk úgy,...

11. 

banán 4 darab

A mélyedésbe belerakjuk a banánt.

A mélyedésbe belerakjuk a banánt....

12. 

mascarpone 500 gramm  habtejszín (30-33%) 300 milliliter

Egy tálba beletesszük a mascarponet, és hozzáöntjük a habtejszínt. Habosítjuk.

Egy tálba beletesszük a mascarponet, és...

13. 

csokoládé 50 gramm

A csokoládét lágyra lereszeljük...

A csokoládét lágyra lereszeljük......

14. 

...és belekeverjük a krémbe.

...és belekeverjük a krémbe....

15. 

A krémet rákenjük a banánokra és egy domb formát alkotunk belőle.

A krémet rákenjük a banánokra és egy domb...

16. 

A krémet megszórjuk felmorzsolt piskótával, amely felmaradt a mélyedés elkészítéséből.

A krémet megszórjuk felmorzsolt piskótával,...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés