szakacsreceptek.hu

Malakoff torta mascarponeval

     

Hagyományos és kedvelt torta, amely piskóta alapon készül. A Malakoff tortára több recept létezik, mi az egyik legjobbat mutatjuk be.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Fekete kávé- instant2teáskanál
Habtejszín (30-33%)150milliliter
Mandulaszirom50gramm
Mascarpone250gramm
Piskóta, hosszú320gramm
Porcukor100gramm
Rum3evőkanál
Vaj125gramm
Vaníliacukor10gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Víz150milliliter
Zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. Piskóták

piskóta, hosszú 320 g

A piskótákat tortaforma magasságára vágjuk. A formát élelmiszerfóliával béleljük, és körberakjuk a piskótával

Piskóták

2. Krém

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  vaníliacukor 10 g  vaníliás puding -por 40 g

Tejből, cukorból és pudingporból pudingot készítünk. Jól lehűtjük.

Krém

3. 

vaj 125 g  porcukor 100 g

A vajat cukorral keverünk össze.

4. 

Beleöntjük a kihűlt pudingot.

5. 

mascarpone 250 g  habtejszín (30-33%) 150 ml

Mascarponet és tejszínhabot keverünk bele.

6. 

víz 150 ml  fekete kávé- instant 2 TK  rum 3 EK  zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Egy kis tálban vízben instant kávés és rumot keverünk el. Egy másik kis tálban tejet öntünk. A tejbe belemártogatjuk a piskótákat és visszarakjuk. A piskótát csak röviden mártjuk a tejbe.

7. 

A következő piskótákat a kávéba mártogatjuk, és elhelyezzük a forma aljára.

8. 

A piskóta tetejére ráhelyezzük a krém több mint 1/3-át.

9. 

Majd a krémre újra kávéba mártott piskótákat helyezünk. Szintén krémmel kenjük, amelyből 4-5 kanálnyit meghagyunk későbbre. Majd újra kávéba mártogatott piskótákat rakunk rá, és rákenjük a félrerakott krémet.

10. 

mandulaszirom 50 g

A torta tetejét mandulaszirmokkal megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

11. 

Másnap tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés