szakacsreceptek.hu

Malakoff torta mascarponeval

    

Hagyományos és kedvelt torta, amely piskóta alapon készül. A Malakoff tortára több recept létezik, mi az egyik legjobbat mutatjuk be.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
fekete kávé- instant2teáskanál
habtejszín (30-33%)150milliliter
mandulaszirom50gramm
mascarpone250gramm
piskóta, hosszú320gramm
porcukor100gramm
rum3evőkanál
vaj125gramm
vaníliacukor10gramm
vaníliás puding -por40gramm
víz150milliliter
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. Piskóták

piskóta, hosszú 320 gramm

A piskótákat tortaforma magasságára vágjuk. A formát élelmiszerfóliával béleljük, és körberakjuk a piskótával

Piskóták

2. Krém

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  vaníliacukor 10 gramm  vaníliás puding -por 40 gramm

Tejből, cukorból és pudingporból pudingot készítünk. Jól lehűtjük.

Krém

3. 

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral keverünk össze.

4. 

Beleöntjük a kihűlt pudingot.

5. 

mascarpone 250 gramm  habtejszín (30-33%) 150 milliliter

Mascarponet és tejszínhabot keverünk bele.

6. 

víz 150 milliliter  fekete kávé- instant 2 teáskanál  rum 3 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Egy kis tálban vízben instant kávés és rumot keverünk el. Egy másik kis tálban tejet öntünk. A tejbe belemártogatjuk a piskótákat és visszarakjuk. A piskótát csak röviden mártjuk a tejbe.

7. 

A következő piskótákat a kávéba mártogatjuk, és elhelyezzük a forma aljára.

8. 

A piskóta tetejére ráhelyezzük a krém több mint 1/3-át.

9. 

Majd a krémre újra kávéba mártott piskótákat helyezünk. Szintén krémmel kenjük, amelyből 4-5 kanálnyit meghagyunk későbbre. Majd újra kávéba mártogatott piskótákat rakunk rá, és rákenjük a félrerakott krémet.

10. 

mandulaszirom 50 gramm

A torta tetejét mandulaszirmokkal megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

11. 

Másnap tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés