Malakoff torta mascarponeval
Hagyományos és kedvelt torta, amely piskóta alapon készül. A Malakoff tortára több recept létezik, mi az egyik legjobbat mutatjuk be.
recept,recept fotó,piskóta, hosszú,mascarpone,mandulaszirom,Torták,Sütemények,Sütés nélküli
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete kávé- instant | 2 | teáskanál | |
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
mandulaszirom | 50 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
piskóta, hosszú | 320 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rum | 3 | evőkanál | |
vaj | 125 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
víz | 150 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 350 | milliliter |
Recept
1. Piskóták
piskóta, hosszú 320 gramm
A piskótákat tortaforma magasságára vágjuk. A formát élelmiszerfóliával béleljük, és körberakjuk a piskótával
2. Krém
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • vaníliacukor 10 gramm • vaníliás puding -por 40 gramm
Tejből, cukorból és pudingporból pudingot készítünk. Jól lehűtjük.
4.
Beleöntjük a kihűlt pudingot.
5.
mascarpone 250 gramm • habtejszín (30-33%) 150 milliliter
Mascarponet és tejszínhabot keverünk bele.
6.
víz 150 milliliter • fekete kávé- instant 2 teáskanál • rum 3 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Egy kis tálban vízben instant kávés és rumot keverünk el. Egy másik kis tálban tejet öntünk. A tejbe belemártogatjuk a piskótákat és visszarakjuk. A piskótát csak röviden mártjuk a tejbe.
7.
A következő piskótákat a kávéba mártogatjuk, és elhelyezzük a forma aljára.
8.
A piskóta tetejére ráhelyezzük a krém több mint 1/3-át.
9.
Majd a krémre újra kávéba mártott piskótákat helyezünk. Szintén krémmel kenjük, amelyből 4-5 kanálnyit meghagyunk későbbre. Majd újra kávéba mártogatott piskótákat rakunk rá, és rákenjük a félrerakott krémet.
10.
mandulaszirom 50 gramm
A torta tetejét mandulaszirmokkal megszórjuk és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
11.
Másnap tálaljuk.
Jó étvágyat!