Egyszerű Sacher torta
![Egyszerű Sacher torta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000672/img_hu_4x3/egyszeru-sacher-torta_00180.jpg)
Bár nem egyszerű elkészíteni az eredetit, ezen recept alapján majdnem ugyanolyat tudunk készíteni.
recept,recept fotó,csokoládé 85%,sárgabarack lekvár,Torták
Torták
kategóriak
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 130 | gramm | |
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
finomliszt | 140 | gramm | |
kristálycukor | 110 | gramm | |
porcukor | 110 | gramm | |
sárgabarack lekvár | 200 | gramm | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 140 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • porcukor 110 gramm • vaj 140 gramm • vaníliacukor 20 gramm
Egy tálban vajat, cukrot és vanília cukrot keverünk ki. Hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4143.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4146.jpg)
3. Tészta elkészítése
A kissé kihűlt csokoládét beleöntjük a vajas-tojásos masszába.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4153.jpg)
4. Piskóta sütése
kristálycukor 110 gramm • finomliszt 140 gramm
Hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből és cukorból készült habot. Ezt a masszát beleöntjük egy kerek zsiradékkal kikent liszttel meghintett formába. kb 20 percig sütjük 180 °C-on.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4160.jpg)
5.
sárgabarack lekvár 200 gramm
Egy kisebb lábasban rövid ideig felmelegítjük a baracklekvárt. A megsült piskóta tésztát vízszintesen félbevágjuk. Mindkét oldalát és a széleit is megkenjük lekvárral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4184.jpg)
6.
A lehűlt tortát megkenjük csokoládé mázzal, majd 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000672/small/IMG_4197.jpg)
Jó étvágyat!