szakacsreceptek.hu

Egyszerű Sacher torta

     

Bár nem egyszerű elkészíteni az eredetit, ezen recept alapján majdnem ugyanolyat tudunk készíteni.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

tyúk tojás 6 db  porcukor 110 g  vaj 140 g  vaníliacukor 20 g

Egy tálban vajat, cukrot és vanília cukrot keverünk ki. Hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.

2. Csokoládé felolvasztása

csokoládé 85% 130 g

A csokoládét vízfürdőben felolvasszuk.

Csokoládé felolvasztása

3. Tészta elkészítése

A kissé kihűlt csokoládét beleöntjük a vajas-tojásos masszába.

Tészta elkészítése

4. Piskóta sütése

kristálycukor 110 g  finomliszt 140 g

Hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből és cukorból készült habot. Ezt a masszát beleöntjük egy kerek zsiradékkal kikent liszttel meghintett formába. kb 20 percig sütjük 180 °C-on.

Piskóta sütése

5. 

sárgabarack lekvár 200 g

Egy kisebb lábasban rövid ideig felmelegítjük a baracklekvárt. A megsült piskóta tésztát vízszintesen félbevágjuk. Mindkét oldalát és a széleit is megkenjük lekvárral.

6. 

cukrász öntet, csokoládés

A lehűlt tortát megkenjük csokoládé mázzal, majd 2 órán át pihentetjük a hűtőben.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés