RECEPTEK

Túrótorta

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Lágy krémes túrótorta alkalomhoz illő díszítéssel színes csokis drazséból.

recept,recept fotó,darabos túró,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró500gramm
kakaó25gramm
kristálycukor50gramm
porcukor180gramm
ribizli dzsem120gramm
rétesliszt80gramm
rétesliszt-
színes csokis cukordrazsé-
sütőpor8gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj-
vaj200gramm
vaníliás puding -por74gramm
víz4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

 

Recept

1. Piskóta

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  tojásfehérje 4 darab  vaj  rétesliszt

A sárgáját cukorral elkeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk. A tortaformát kikenjük vajjal és meghintjük liszttel.

A sárgáját cukorral elkeverjük. A...

2. 

kakaó 25 gramm  víz 4 evőkanál  rétesliszt 80 gramm  sütőpor 8 gramm

Hozzáadjuk a kakaót és a vizet. Az alapos elkeverést követően hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.

Hozzáadjuk a kakaót és a vizet. Az alapos...

3. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készült habot.

Végül belekeverjük a fehérjéből készült...

4. 

A tésztát beleöntjük az előre elkészített formába és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük.

A tésztát beleöntjük az előre elkészített...

5. Túrókrém

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 50 gramm  vaníliás puding -por 74 gramm

Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűlni hagyjuk.

Tejből, cukorból és puding porból sűrű...

6. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat kikeverjük a cukorral,...

A vajat kikeverjük a cukorral,......

7. 

darabos túró 500 gramm

...belekeverjük a túrót...

...belekeverjük a túrót......

8. 

... és a lehűlt pudingot.

... és a lehűlt pudingot....

9. A torta összerakása

ribizli dzsem 120 gramm

A piskótát megkenjük ribizli dzsemmel.

A piskótát megkenjük ribizli dzsemmel....

10. 

A dzsemre rákenjük a krémet és elegyengetjük.

A dzsemre rákenjük a krémet és elegyengetjük....

11. 

Hűtőbe helyezzük és 24 órán át állni hagyjuk.

Hűtőbe helyezzük és 24 órán át állni...

12. Díszítés

színes csokis cukordrazsé

A tortát a drazséval csak közvetlenül a tálalás előtt díszítjük, mivel a színes máz a drazséról leolvadhat hosszú idő után. Papírból egy sablont alakítunk ki, amely körül elkezdjük rakni a drazsékat.

A tortát a drazséval csak közvetlenül a...

13. 

És készen is van!

És készen is van! ...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés