Túrótorta
Lágy krémes túrótorta alkalomhoz illő díszítéssel színes csokis drazséból.
recept,recept fotó,darabos túró,Torták
Torták
kategóriak
Torták ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 | gramm | |
kakaó | 25 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
porcukor | 180 | gramm | |
ribizli dzsem | 120 | gramm | |
rétesliszt | 80 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
színes csokis cukordrazsé | - | ||
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
vaj | - | ||
vaj | 200 | gramm | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1. Piskóta
tojássárgája 4 darab • porcukor 80 gramm • tojásfehérje 4 darab • vaj • rétesliszt
A sárgáját cukorral elkeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk. A tortaformát kikenjük vajjal és meghintjük liszttel.
2.
kakaó 25 gramm • víz 4 evőkanál • rétesliszt 80 gramm • sütőpor 8 gramm
Hozzáadjuk a kakaót és a vizet. Az alapos elkeverést követően hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
3.
Végül belekeverjük a fehérjéből készült habot.
4.
A tésztát beleöntjük az előre elkészített formába és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük.
5. Túrókrém
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 50 gramm • vaníliás puding -por 74 gramm
Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűlni hagyjuk.
8.
... és a lehűlt pudingot.
10.
A dzsemre rákenjük a krémet és elegyengetjük.
11.
Hűtőbe helyezzük és 24 órán át állni hagyjuk.
12. Díszítés
A tortát a drazséval csak közvetlenül a tálalás előtt díszítjük, mivel a színes máz a drazséról leolvadhat hosszú idő után. Papírból egy sablont alakítunk ki, amely körül elkezdjük rakni a drazsékat.
13.
És készen is van!
Jó étvágyat!