szakacsreceptek.hu

Túrótorta

    

Lágy krémes túrótorta alkalomhoz illő díszítéssel színes csokis drazséból.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta

tojássárgája 4 darab  porcukor 80 gramm  tojásfehérje 4 darab  vaj  rétesliszt

A sárgáját cukorral elkeverjük. A fehérjéből kemény habot készítünk. A tortaformát kikenjük vajjal és meghintjük liszttel.

Piskóta

2. 

kakaó 25 gramm  víz 4 evőkanál  rétesliszt 80 gramm  sütőpor 8 gramm

Hozzáadjuk a kakaót és a vizet. Az alapos elkeverést követően hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.

3. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készült habot.

4. 

A tésztát beleöntjük az előre elkészített formába és előmelegített sütőben 200°C-on 10 percig sütjük.

5. Túrókrém

zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter  kristálycukor 50 gramm  vaníliás puding -por 74 gramm

Tejből, cukorból és puding porból sűrű pudingot főzünk. Vízfürdőben szobahőmérsékletre hűlni hagyjuk.

Túrókrém

6. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat kikeverjük a cukorral,...

7. 

darabos túró 500 gramm

...belekeverjük a túrót...

8. 

... és a lehűlt pudingot.

9. A torta összerakása

ribizli dzsem 120 gramm

A piskótát megkenjük ribizli dzsemmel.

A torta összerakása

10. 

A dzsemre rákenjük a krémet és elegyengetjük.

11. 

Hűtőbe helyezzük és 24 órán át állni hagyjuk.

12. Díszítés

színes csokis cukordrazsé

A tortát a drazséval csak közvetlenül a tálalás előtt díszítjük, mivel a színes máz a drazséról leolvadhat hosszú idő után. Papírból egy sablont alakítunk ki, amely körül elkezdjük rakni a drazsékat.

Díszítés

13. 

És készen is van!

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés