szakacsreceptek.hu

Túrós tekercs

    

Könnyű és finom tekercs piskóta tésztából.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. Piskóta tészta

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 4 evőkanál  finomliszt 5 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  zsírszegény tej 1,5%  sütőpor 12 gramm

A tojássárgáját elkülönítjük a tojásfehérjétől. A fehérjéből habot készítünk. A végé előtt cukrot adunk hozzá. Másik tálban összekeverjük a tojássárgáját, olajat és lisztet. Tejjel hígítjuk. A végén könnyedén hozzákeverjük a habot, és sütőport.

Piskóta tészta

2. 

A tésztát kiöntjük a sütőpapírral bélelt sütőlapra. Előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a teteje nem kezd el barnulni.

3. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

4. Túrós töltelék

darabos túró 150 gramm  porcukor 50 gramm  habtejszín (30-33%) 125 milliliter  citromhéj  mandarin befőtt 100 gramm

Összekeverjük a túrót, és a porcukrot, egy fél citrom héját reszeljük hozzá. A végén lassan hozzákeverjük a tejszínből, és fixálóból készült tejszínhabot, és mandarint.

Túrós töltelék

5. 

A kitekert tésztára mandarin levét csepegtetünk, majd rákenjük a krémet kb 4mm vastagságban. Újra összetekerjük és legalább 12 órán át állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés