szakacsreceptek.hu

Elefánt könnycsepp

    

Édesítse meg az életét, vagy legyen felkészülve minden családi eseményre vagy az ünnepekre.

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
banán3darab
dió, darált150gramm
kakaó2evőkanál
porcukor10evőkanál
rétesliszt4evőkanál
sütőpor1csipet
tyúk tojás6darab
vaj250gramm
vaníliacukor2darab
zsírszegény tej 1,5%7evőkanál

1. Tészta és a sütése

tyúk tojás 6 darab  porcukor 6 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 1 csipet  rétesliszt 4 evőkanál

Elválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük cukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjéből készült kemény habot, lisztet, sütőport és kakaót. A tésztát zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük, és közepes hőfokon kb 15 percig sütjük.

Tészta és a sütése

2. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

3. Töltelék

vaj 250 gramm  vaníliacukor 2 darab  porcukor 4 evőkanál

A növényi zsiradékot, vagy vajat összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral.

Töltelék

4. 

zsírszegény tej 1,5% 7 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A diót tejben egy kicsit főzzük és utána belekeverjük a vajba.

5. 

banán 3 darab

A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát megkenjük töltelékkel, majd rá rakjuk a banánokat.

6. 

A tésztát újra feltekerjük.

7. 

Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a tekercs tetejét, és leöntjük csokoládé öntettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés