RECEPTEK

Elefánt könnycsepp

Elefánt könnycsepp

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Édesítse meg az életét, vagy legyen felkészülve minden családi eseményre vagy az ünnepekre.

recept,recept fotó,banán,vaj,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Roládok  

Hozzávalók

Hozzávalók

banán

3

257

darab

kcal

dió, darált

150

1011

gramm

kcal

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

porcukor

10

388

evőkanál

kcal

rétesliszt

4

214

evőkanál

kcal

sütőpor

1

??

csipet

kcal

tyúk tojás

6

528

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

vaníliacukor

2

145

darab

kcal

zsírszegény tej 1,5%

7

51

evőkanál

kcal

 

Recept

1. Tészta és a sütése

tyúk tojás 6 darab  porcukor 6 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 1 csipet  rétesliszt 4 evőkanál

Elválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük cukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjéből készült kemény habot, lisztet, sütőport és kakaót. A tésztát zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük, és közepes hőfokon kb 15 percig sütjük.

Elválasztjuk a tojásfehérjét a...

2. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

A tésztát a sütés után feltekerjük és...

3. Töltelék

vaj 250 gramm  vaníliacukor 2 darab  porcukor 4 evőkanál

A növényi zsiradékot, vagy vajat összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral.

A növényi zsiradékot, vagy vajat...

4. 

zsírszegény tej 1,5% 7 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A diót tejben egy kicsit főzzük és utána belekeverjük a vajba.

A diót tejben egy kicsit főzzük és utána...

5. 

banán 3 darab

A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát megkenjük töltelékkel, majd rá rakjuk a banánokat.

A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát...

6. 

A tésztát újra feltekerjük.

A tésztát újra feltekerjük....

7. 

Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a tekercs tetejét, és leöntjük csokoládé öntettel.

Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés