Elefánt könnycsepp
Édesítse meg az életét, vagy legyen felkészülve minden családi eseményre vagy az ünnepekre.
recept,recept fotó,banán,vaj,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 | darab | |
dió, darált | 150 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
porcukor | 10 | evőkanál | |
rétesliszt | 4 | evőkanál | |
sütőpor | 1 | csipet | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 7 | evőkanál |
Recept
1. Tészta és a sütése
tyúk tojás 6 darab • porcukor 6 evőkanál • kakaó 2 evőkanál • sütőpor 1 csipet • rétesliszt 4 evőkanál
Elválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük cukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjéből készült kemény habot, lisztet, sütőport és kakaót. A tésztát zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük, és közepes hőfokon kb 15 percig sütjük.
2.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.
3. Töltelék
vaj 250 gramm • vaníliacukor 2 darab • porcukor 4 evőkanál
A növényi zsiradékot, vagy vajat összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral.
4.
zsírszegény tej 1,5% 7 evőkanál • dió, darált 150 gramm
A diót tejben egy kicsit főzzük és utána belekeverjük a vajba.
5.
banán 3 darab
A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát megkenjük töltelékkel, majd rá rakjuk a banánokat.
6.
A tésztát újra feltekerjük.
7.
Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a tekercs tetejét, és leöntjük csokoládé öntettel.
Jó étvágyat!