Elefánt könnycsepp

Édesítse meg az életét, vagy legyen felkészülve minden családi eseményre vagy az ünnepekre.
recept,recept fotó,banán,vaj,Roládok
Roládok
kategóriak
Roládok ›Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 3 257 | darab kcal | |
dió, darált | 150 1011 | gramm kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
porcukor | 10 388 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 4 214 | evőkanál kcal | |
sütőpor | 1 ?? | csipet kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 250 1835 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 2 145 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 7 51 | evőkanál kcal |
Recept
1. Tészta és a sütése
tyúk tojás 6 darab • porcukor 6 evőkanál • kakaó 2 evőkanál • sütőpor 1 csipet • rétesliszt 4 evőkanál
Elválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük cukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjéből készült kemény habot, lisztet, sütőport és kakaót. A tésztát zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük, és közepes hőfokon kb 15 percig sütjük.

2.
A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

3. Töltelék
vaj 250 gramm • vaníliacukor 2 darab • porcukor 4 evőkanál
A növényi zsiradékot, vagy vajat összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral.

4.
zsírszegény tej 1,5% 7 evőkanál • dió, darált 150 gramm
A diót tejben egy kicsit főzzük és utána belekeverjük a vajba.

5.
banán 3 darab
A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát megkenjük töltelékkel, majd rá rakjuk a banánokat.

6.
A tésztát újra feltekerjük.

7.
Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a tekercs tetejét, és leöntjük csokoládé öntettel.

Jó étvágyat!