RECEPTEK

Elefánt könnycsepp

Elefánt könnycsepp

Édesítse meg az életét, vagy legyen felkészülve minden családi eseményre vagy az ünnepekre.

recept,recept fotó,banán,vaj,Roládok

Roládok

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Roládok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

banán3darab
dió, darált150gramm
kakaó2evőkanál
porcukor10evőkanál
rétesliszt4evőkanál
sütőpor1csipet
tyúk tojás6darab
vaj250gramm
vaníliacukor2darab
zsírszegény tej 1,5%7evőkanál

 

Recept

1. Tészta és a sütése

tyúk tojás 6 darab  porcukor 6 evőkanál  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 1 csipet  rétesliszt 4 evőkanál

Elválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojássárgáját összekeverjük cukorral, majd óvatosan hozzáadagoljuk a tojásfehérjéből készült kemény habot, lisztet, sütőport és kakaót. A tésztát zsiradékkal kikent, vagy sütőpapírral bélelt sütő lapra öntjük, és közepes hőfokon kb 15 percig sütjük.

2. 

A tésztát a sütés után feltekerjük és hűlni hagyjuk. A feltekerésnek köszönhetően jobban megtartja a formáját a krém megtöltése után.

3. Töltelék

vaj 250 gramm  vaníliacukor 2 darab  porcukor 4 evőkanál

A növényi zsiradékot, vagy vajat összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 7 evőkanál  dió, darált 150 gramm

A diót tejben egy kicsit főzzük és utána belekeverjük a vajba.

5. 

banán 3 darab

A kihűlt tésztát kitekerjük, a belső oldalát megkenjük töltelékkel, majd rá rakjuk a banánokat.

6. 

A tésztát újra feltekerjük.

7. 

Ha még marad a töltelékből, megkenjük vele a tekercs tetejét, és leöntjük csokoládé öntettel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit